Bankban kapták el Steiner Kristófot

Egy sovány, tetovált vállú, szőke, hosszú hajú, akcentussal beszélő, kistermetű kutyát tartó fiú ellen adtak ki körözést, ami pechjére ráillik Steiner Kristófra. 

Egy sovány, tetovált vállú, szőke, hosszú hajú, akcentussal beszélő, kistermetű kutyát tartó fiú ellen adtak ki körözést, ami pechjére ráillik Steiner Kristófra. 

Egy utcai kéregető rátámad Tel-Avivban egy autóban ülő nőre, az áldozat pedig olyan személyleírást adott, ami egy az egyben illik Kristófra.

– Kedden besétáltam a bankomba, hogy pénzt utaljak, mire odajöttek hozzám a rendőrök és közölték, hogy letartóztatnak – mesélte a Borsnak az elképesztő történetet Steiner Kristóf, aki egy szempillantás alatt egy börtöncellában találta magát, hat másik rab mellett.

– Ujjlenyomatot vettek, lefotóztak, leszedték az ékszereimet, levágták a nadrágomról a fűzőt, és négy órát ültem a cellában – sorolja a viszontagságokat. – Mindennek tetejében nem engedtek beszélni Nimivel, a barátommal, így nem tudtam ügyvédet hívni, és mivel az általuk biztosított ügyvédet nem akartam elfogadni, egyedül hallgattak ki. Azt mondják, hogy látott a kamera, meggyőződésük, hogy én voltam az elkövető.

Ráillett a személyleírás Steiner Kristófra, akivel nem lacafacáztak sokáig az izraeli rendőrök

Kristóf hiába kérte, hogy keressenek rá a neten a nevére, ott kiderül, hogy író, publicista, lakáséttermet vezet, vagyis a legkevésbé sincs rászorulva, hogy kolduljon, de nem sikerült meggyőznie az egyenruhásokat. Bár szabadon engedték, az eljárás jelenleg is folyik ellene.

Évek óta Izraelben él

Jövőre lesz tíz éve, hogy Steiner Kristóf Izraelbe költözött, azóta megszerezte a rezidens státuszt is, vagyis hivatalosan is munkát vállalhat az országban.

Kint is és itthon is dolgozik, rendszeresen ingázik a szülőhazája és a választott otthona között. Azt mondja, mindkét országot rajongással szereti, nem tudna és nem is akarna választani a kettő közül.

– A bankszámlámat nem használhatom, és ha megszegek bármilyen szabályt 4000 sékelt (300 000 forint) kell fizetnem azonnal. Ez komoly büntetés! – mondja, majd így folytatja: – Nem hagyom annyiban, ha lezárult a nyomozás, pert indítok, és addig nem állok le, amíg a rendőrség és az engem vádló asszony nem kér nyilvánosan bocsánatot, és nem térítik meg a kárt, amit okoztak.