Bálint Toncsit elítélték: 1,3 milliót kell fizetnie volt párjának

Az első fokú ítélet szerint Bálint Antóniának 1,3 millió forint kártérítést kell fizetnie volt párjának és feleségének, mert írt róluk.
Az első fokú ítélet szerint Bálint Antóniának 1,3 millió forint kártérítést kell fizetnie volt párjának és feleségének, mert írt róluk.

Ítéletet hirdettek első fokon: Bálint Antónia A királynő meztelen című életrajzi könyvével nem csak volt párját, annak feleségét is megsértette, így az egykori szépségkirálynőnek kártérítést kell fizetnie. A bíró az ítélethirdetéskor elmondta, a jelenleg banki alkalmazottként dolgozó Antónia levéltitkot sértett azzal, hogy a könyvben volt párja feleségének SMS-ét nyilvánosságra hozta, neki és feleségének jó hírnevét megsértette, valamint az engedélye nélkül hozta nyilvánosságra a férfi fényképét.

Ezért Toncsinak a saját költségén kell a forgalomba még nem ke­rült kötetekben kijavítania a jogsértő tartalmakat, valamint 15 napon belül volt párjának egymillió, a férfi feleségének pedig 300 ezer forint kártérítést megfizetni. Mindezek mellett perköltséget és eljárási illetéket is kiróttak rá, így csaknem másfél millió forinttal lett szegényebb Antónia a kötetnek köszönhetően.

Ő maga a tárgyaláson nem jelent meg, sőt az ügyvédjét sem küldte el. Az ellene pert indító házaspár pedig nem hagyta, hogy fényképet készítsünk róluk, hiszen nem közszereplők. Nyilatkozni sem akartak.

© © Bors / Cser Dániel

Azt még nem lehet tudni, hogy Toncsiék fellebbeznek-e az ügyben, mindeddig nem sikerült őket elérni. Azt mindenesetre kijelenthetjük: egyelőre nem biztos, hogy jó üzletet csinált az életrajzi kötettel. Mint ahogyan arról a Bors két éve elsőként beszámolt, Toncsi mögül kifarolt egy kiadó is, így saját költségen, saját vállalkozásával adta ki a könyvet. Az első hírek szerint csak néhány száz darabot adtak el belőle. Toncsi ugyanakkor állította, jóval több fogyott.

Korábban ráadásul egy közeli rokona éppen a Borsnak beszélt arról, hogy Antónia volt párja hogyan bánt az akkor állapotos nővel. A férfirokont fel is jelentették, őt is elítélték már jogsértés miatt. Antónia szintén hasonló sorsra juthat. A rokon állításai ugyanis a kötetben is szerepelnek.