Celeb

Balázs Klárit bántották, mert nem szült

Fái

Létrehozva: 2019.06.08.

Az énekesnő 39 éve él boldogságban Korda Györggyel. A hivatásuk miatt rengeteget utaztak, „vándoréletet” éltek, ezért nem vállaltak gyermeket. Boldogok így is, de a döntésük miatt mégis kaptak hideget, meleget.

Forrás: Móricz István

Még 2019-ben is tabutéma a gyermekvállalás, hát még néhány évtizeddel ezelőtt. A nők nem szívesen beszélnek arról, miért nem szültek. A Ridikül című műsorban Fodor Zsóka, Sütő Enikő és Balázs Klári mert nyíltan vallani erről a kényes témáról. A  Ba­rátok közt egykori színésznője arról beszélt, hogy nem talált megfelelő párt, bár kétszer is volt férjnél. A modell-jogász Sütő Enikő többször is veszített el babát, amit nehezen, de sikerült feldolgoznia. Az énekesnőt arról kérdeztük, miért kínos még ma is erről a témáról beszélni?

– Azért nem lehet beszélni, mert az embe­rek prűdek, proccok és nem őszinték – so­rolta mérgesen a Borsnak Klári. – Nagyon szomorú, hogy rengetegen nem mernek őszinték lenni ebben a kérdésben, inkább a hazugságot választják. „Jaj, istenem, majd’ belehaltam, hogy nem lett gyerekem”, nem igaz. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar vagy nem akar.

A műsorban Klári nem rejtette véka alá, hogy rengeteget bántották azért, mert nem szült:

– Sokszor kaptam ezért hideget, meleget. Hogy lehet az, hogy aki ilyen boldog házasságban él, jó anyagi körülmények közt, miért nem vállalta be a gyereket? Az életünk így alakult, így hozta. Amikor fiatalabbak voltunk, és belefért volna, akkor állandóan utaztunk. Mi a harminckilenc évből tízet nem voltunk Magyarországon. Amikor először leültem magammal megbeszélni ezt a dolgot, átgondoltam: akkor jó, megszületik, de két hónap múlva el kell mennünk, mert aláírt amerikai szerződésünk van hat hónapra. Igen, elviszem a gyereket, de ha nagyobb lesz, akkor hol lesznek a gyökerei? Hol jár óvodába, iskolába?

Klári sok tapintatlan kérdéssel szembesült az évek alatt: miért nem szültél? Egy ismerőse azt tanácsolta, sírd el magad, és mondd, hogy nem lehet! De ő ezt kerek perec elutasította.

– Az nem én vagyok. Elég felnőtt voltam, hogy eldöntsem, mit csináljak, mit tudok felelősséggel vállalni. Sosem bántam meg, hogy így alakult az életünk. Tudom, hogy nem leszek szimpatikus, de nem érdekel. Legyen mindenki őszinte! Ezt a fajta életet találtam jónak. Ketten, szerelemben, sikerben. Nekem így szép, így kerek az életem. De azt hozzáteszem, kifejezetten jóban vagyok a gyerekekkel, szeretem őket és ők is engem. Aki ismeri, az tudja, Klári nagyon is gondoskodó, felelősségteljes ember. Nem az a fajta, aki csak magával törődik, sőt.

– Az anyukámról gondoskodtam, a férjemre most is vigyázok – bólint Klári. – Óvom mindentől, egy gyerekre se lehet jobban vigyázni. Anyukám harminc évig velünk volt, élete legnehezebb időszakában. Nem hagytam magára. Magunkhoz vettem, és ebben Gyuri partner volt, amiért nem tudok elég hálás lenni. És ott van Aliz, aki a mi „kislányunk”, aki már felnőtt, de születése óta szeretem. Hogy milyen rokoni szál van köztünk, az mindegy, az érzelmi kötelék a fontos. Édesanyám soha nem tett szemrehányást, hogy nincs gyerekem. Nem is beszélgettünk erről. Ez olyan természetes volt. Ahogy Gyurival sem ültünk le beszélgetni, ez volt az éle­tünk. Dolgoztunk, le­mezeket csináltunk, külföldön éltünk. Ezt vi­szont sokszor végigbeszéljük, hogy egészségügyi szempontból mennyit ártott, hogy soha nem pihentünk. Nem volt té­ma, lesz-e gyerek, miért nem lesz. Nem kéne senkit elítélni a döntése miatt, mindenkinek a ma­gán­ügye – magyarázta a Borsnak. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27386_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157996_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bognár György a nagyképűség mellett arról is beszélt, akarja-e a Fradit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27391_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vezSYXVL2jQyqSjbjt5zdJbIMS4S0uIstiNkLjFQ2WU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkYmZjNjI1MTE0ODRkZDE4YjZmOTVlOWZhNjkzYTNh.jpg
Búcsú

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni