Celeb

Balázs Klári: Prosztó, aki a koromat kérdezi!

Fái

Létrehozva: 2019.07.12.

Nem szégyellem, nem is titkolom, hány éves vagyok, de nem tetszik, amikor fellépés előtt az arcomba böffentve firtatják – háborgott az örökifjú énekesnő a Borsnak

Az illem maga a jó modor, a kulturált viselkedés, amely eszköz, és bizonyos helyzetekben védelem. Mint minden, idővel a viselkedéskultúra is változik, de azért vannak kőbe vésett szabályai. Mint például az, hogy egy nőtől nem kérdezzük meg, hány éves. Egy női magazinban olyan hölgyeket mutattak be, akik büszkén vállalják a korukat. A 68 éves Karda Bea, a 76 éves Dolly, a 70 éves Ungár Anikó, a 66 éves Szűcs Judith és a 76 éves Esztergályos Cecília mellett mint kakukktojás, ott volt Balázs Klári, miszerint az ő életkora nem publikus.

– Ezt nem tudom, honnan vették, az enyém is publikus – nézett nagyot Klári. – Nevetséges feltételezés, bárki beüti a nevem a Wikipédiába, ott van. Nem szégyellem a hatvanhat évemet, sőt. Egyébként fölösleges megmondani, mert a legtöbb ember azonnal azt mondja: ja, annyi, letagadott hármat. Ilyen jóindulatúak. Mindenki annyi, amennyi. Az a lé­nyeg, ha felöltözöl és kimész a színpadra, mennyi energia van benned, és hogy énekelsz. A Jane Fonda, nem is tudom, hány éves, nyolcvan körül van, de nagyon szeretnék olyan istenien kinézni, mint ő, ez nem vitás.

Klári annak ellenére, hogy nem titkolja a korát, nem tartja elegánsnak, hogy ezt napvilágra kell hozni, hogy erről faggatják a nőket. Fellépések után sokszor előfordul, hogy szinte az arcába „böffentik”: há, maga hány éves, Klárika?

– Nem illik, ilyet csak egy prosztó kérdez – szögezi le határozottan. – Sok időt eltöltöttünk Amerikában, ott három kérdés van, amit sosem tesznek fel: hány éves vagy, mennyit keresel és hány kiló vagy? Itthon már azt is megkérdezték, hogy hány pasim volt. Felháborító. Egyébként mióta publikussá vált a korom, sokkal több az irigyem. Szinte érzem, ahogy megpukkadnak. „Biztos megvan face liftingelve” – sutyorogják epésen. Még hál’ isten, nincs rá szükségem, de ha lesz, én fogom kifizetni, és senkinek semmi köze hozzá. A pénztárcám megengedi, hogy a legjobb szereket használjam, és használom is. Nem sajnálom magamtól. Ha arckezelésre van szükségem, akkor meg tudom csinálni magamnak, mert kozmetikus a szakmám. Az is fontos, hogy tisztán tartsd a bőröd, este lemosd a sminket, és felkend az éjszakai bőrápolót. Ha olyan a téma, nem szégyellem kimondani, hogy hatvanhat vagyok. És akkor mi van?! Nem haltam meg, hál’ istennek!    

Mit mond a szakértő?

A Bors megkérdezte a protokollszakértő Görög Ibolyát, hogy miért nem illik a nőket a korukról faggatni.

– A férfinak nem számít a kora, de a nők erre érzékenyek, nem akarnak idősek lenni, még ha azok is. Nagyon sok nő titkolja a korát, kevesebbet mond. Ez egy megrögzött, elfogadott szokás. Azért nem illik megkérdezni, mert ez az intim szférát érinti. Egyébként még férfitól sem. Se azt, hogy hány éves, se azt, hogy hány kiló, mert ezek nagyon személyes információk, intim dolgok. Ezt a fajta illedelmes viselkedést, hogy mit illik és mit nem, már kicsi korban át kellene adni a gyerekeknek.

– A szülőnek kötelessége lenne ezt a fajta tudást átadni, ezeket a kis konvenciókat, hogy ha a gyerek felnő, ne induljon hendikeppel, ne kövessen el nagy bakikat. Egyszer egy nő felhívott azzal, hogy hány éves korban kell elkezdeni a gyereket nevelni? Azt válaszoltam: már késő. Folyamatosan kell a gyerekre ráaggatni ezeket a dolgokat azért, mert a társadalom ezt várja el. Ha ezeket nem tartja be, akkor kirekesztődik, rá­akasztják, hogy bunkó. Vannak, akik szerint manapság a nők büszkék lehetnek a korukra, nem kell titkolni, szégyellni.

– Ez harmincig igaz és hatvan fölött – neveti el magát Ibolya. – A kor nem téma, az már az intim szférát sérti.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159003_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714062311
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162142_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160781_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162378_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161869_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: csökkenteni kell a benzin árát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja