Bajorral a fia közölte, hogy gyógyíthatatlan

A tolószékből sem tudott már felállni Bajor Imre, amikor fia, Marci Kínába vitte orvosi kezelésre. A színművésszel a 18 éves fiú közölte, hogy nincs remény a gyógyulásra.
A tolószékből sem tudott már felállni Bajor Imre, amikor fia, Marci Kínába vitte orvosi kezelésre. A színművésszel a 18 éves fiú közölte, hogy nincs remény a gyógyulásra.

Mindössze hat nap – ennyi ideig reménykedhetett Bajor Imre és családja, hogy a kínai út hatásos lesz, s segíthet az agydaganat kezelésében. Eddig tartott ugyanis, hogy számos vizsgálat és kezelés után a kínai orvosok kimondják: nem tudnak segíteni Bajoron. A szomorú hírt az alig 18 éves fiú közölte imádott édesapjával.

Megpróbáltatásaikról Bajor fia, Marci beszélt a Klubrádió szombat délelőtti műsorában, amelyben halottak napja alkalmából emlékezett augusztus 6-án elhunyt édesapjára.

– Amikor apu felhívott, minden körítés nélkül mondta el, hogy szeretné, ha két hétre elkísérném Kínába. Bár azonnal tudtam, hogy vele megyek, sokat gondolkodtam az út előtt. Nehéz volt nekem is, hiszen át kellett gondolnom, hogyan boldogulok a világ másik felén egy olyan emberrel, aki mozogni sem tud – mondta a rádióban Marci, aki azt is hozzátette: mivel a családból ő tud legjobban angolul, magától értetődő volt, hogy segít.

Bajor mélytengeri algás sugárkezelést kapott, de a tumor akkora volt az agyában, hogy az orvosok a harmadik nap után közölték: túlságosan előrehaladott az állapota.

– A kórházból busszal vittek minket haza a szállodába. Azt a tizenöt-húsz percet nem kívánom senkinek. Nekem kellett elmondanom apunak, hogy leállították a kezelést. De annyira reménykedett, hogy tulajdonképpen amíg haza nem értünk Budapestre, el sem hitte – idézte fel Marci.