Bagdi Bella a boldogság nagykövete lett

A februári Bors Extra magazin érdekes, hasznos és szórakoztató olvasmányainak egyikében bemutatjuk Bagdi Bella boldogság-nagykövetet.
A februári Bors Extra magazin érdekes, hasznos és szórakoztató olvasmányainak egyikében bemutatjuk Bagdi Bella boldogság-nagykövetet.

Bella először félt a színpadon.

– Nem voltam hajlandó mikrofonba énekelni. A félelmemet arra használtam fel, hogy megénekeltettem az embereket. Mert azt gondoltam: ha együtt énekelünk, nem figyelik annyira az én hangomat. S mivel lámpalázam volt, azt találtam ki, hogy a közönséget az ajtóban fogadom, kezet fogok velük. Akkor már nem lesz ismeretlen, arctalan tömeg, emberibbé válik az egész. A félelmeimmel mindig kezdek valami kreatív dolgot.

A nagy áttörést a Hoponopono dal hozta, amit felfedezett magának az Agykontroll, és be­építette a tanfolyamaiba. Há­rom héten belül aranylemez lett, egymilliós nézettséggel a You­Tube-on. Jöttek az újabb dalok, amelyekkel már nem csak önmagán segített, hanem emberek sokaságán. Kórházakban, fogyatékkal élők között, haldoklók mellett énekelt hitről, szeretetről, örömről.

– Elindítottam egy boldogságprogramot, ma már több mint száz klubunk van Magyarországon. A legfőbb üzenet, hogy a boldogságra való képességünk fejleszthető és tanulható. Sokunkat sem az iskolában, sem a családban nem tanítottak meg arra, hogyan éljünk boldogan. A pozitív pszichológia azt mondja, keressük meg a jelenben az erőforrásokat, és használjuk arra, hogy boldogok legyünk. Erre vannak különböző technikák, amiket, ha gyakorolsz, ki tudod fejleszteni a boldogságra való képességedet. Képesség a beszéd, a járás vagy egy idegen nyelv megtanulása. S ugyanígy képesség bol­dog­nak lenni, ami nem csak a genetikán és a külső körülményeinken múlik, hanem nagy százalékban rajtunk is. A dalaim is erre épülnek: tanuljunk meg boldognak lenni!

Bagdi Bella interjújában, a februári Bors Extrában elmondja, saját útja hogyan mutatta meg neki annak a lehetőségét, hogy másokat is bátorítson az útkeresésre. Elmeséli azt, hogyan szokott le a dohányzásról, és vall arról, hogy mi teszi őt bol­doggá.