Az x-faktoros Dmitrij: Példát akarok mutatni másoknak

Az X-Faktor különleges énekese elárulta: ha tehetné, inkább nem enne annak érdekében, hogy más teremtményeket élni hagyjon.
Az X-Faktor különleges énekese elárulta: ha tehetné, inkább nem enne annak érdekében, hogy más teremtményeket élni hagyjon.

Ha létezne olyan tabletta, amiből egy szem he­lyettesíti az egész napi étkezést, én azon élnék. Nekem nem normális dolog, hogy élőlények halnak meg azért a néhány perc élvezetért, amit ne­künk az étel elfogyasztása okoz – fejtette ki a Borsnak a véleményét Gorbunov Dmitrij.

Sokat hallhattunk Dmitrij múltjáról. Már iskolás ko­rában többször szenvedett el fizikai erőszakot – az orra például olyan sokszor tört be, hogy csak mű­téttel lehetett helyrehozni. A hazáját, Ukrajnát is kénytelen volt hátrahagyni egy jobb élet reményében, így most egyáltalán nem meglepő, ha azt mondja: minden szinten távol akarja tartani magát mindenféle erőszaktól.

– Ha valami nem tetszik, ak­kor vagy változtassak rajta, vagy fogjam be! – mondta. – Ez a hozzáállás hajt engem folyamatosan előre. Az X-Faktor által sokan megismertek, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyre több embernek tudok példát mutatni azzal kapcsolatban, amiben őszintén hiszek. Úgy gondolom, hogy az állat húsával együtt annak a rezgéseit is elfogyasztjuk, és nem tudnám elviselni, hogy egy meggyilkolt élőlény utolsó átszenvedett perceit ül­tessem a szervezetembe. Azzá válsz, amit megeszel, és én képtelen vagyok azonosulni az erőszakkal.

Dmitrij elmondta azt is, tisztában van vele, hogy valószínűleg sokan vannak, akik különösnek tartják a felfogását, ez azonban a legkevésbé sem zavarja.

– A vegetáriánus életforma még sok ember számára ismeretlen, minél többet tudunk azonban egy adott témáról, annál na­gyobb mértékben leszünk érzékenyek iránta, annál inkább képesek vagyunk megérteni – onnan pedig már csak egy lépés az elfogadás – osztotta meg velünk véleményét Dmitrij.