Az intenzíven kezelik a V’Moto-Rock zenészét, az Angyallány szerzőjét

Rossz híreket kaptunk a rocklegenda állapotáról: hétvégén intenzívre került. Kollégái, barátai nem beszélnek az állapotáról.
Rossz híreket kaptunk a rocklegenda állapotáról: hétvégén intenzívre került. Kollégái, barátai nem beszélnek az állapotáról.

Napok óta próbáltuk elérni Lerch Istvánt, sikertelenül. Amikor a zenész barátainál érdeklődtünk, ki­derült, hogy nem véletlenül nem veszi fel a telefonját. Volt, aki azt mondta: nem tűnt el, csak a hideg elől ilyenkor mindig elutazik a világ valamelyik melegebb pontjára. De volt, aki a kevésbé vidám verziót tudta: – Le­gyenek türelemmel, nincs jól, most nem szabad zavarni.

Lerch István azon kevés zenészek egyike, akit gyakorlatilag mindenki szeret. Kollégák, barátai és a család kérésére nem beszéltek az állapotáról, de egészségügyi forrásból erősítették meg a hírt, miszerint valóban beteg.

Az intenzívre került Lerch állapotáról nem beszélnek a zenészek, mert a család hírzárlatot rendelt el © Kricskovics Antal

– Az erős hidegfront viselhette meg a szervezetét, ezért hétvégén súlyos állapotban került kórházba – mondta az informátor. – Azóta intenzív osztályon ápolják, csak a közvetlen család látogathatja – árulta el, majd hozzátette: – Az egyik legnagyobb zenész, óriási rajongója vagyok. Generációk nőttek fel a dalain, az enyém biztosan. A Jég dupla whiskyvel szerintem a világ egyik legjobb nótája. Nagyon re­mé­lem, hogy a művész úr ha­marosan felépül.

Az Erkel-díjas zeneszerzőnek valóban felejthetetlen slágereket köszönhetünk, sok olyan ikonikus dalt, mint a V’Moto-Rock együttestől a Jégszív, a Várj, míg felkel majd a nap, a Tűzvarázsló vagy az An­gyallány, Charlie-tól a Jég dupla whiskyvel vagy a Mindenki valakié. Lerch Istvánnak közel három­száz­ötven zseniális szerzeménye van.

Remélhetőleg igaza lesz a kórházi szakembernek, hiszen Lerch István még fiatal, csak 63 éves. Betegsége valóban váratlan volt, hiszen olyan jó egészségi állapotnak örvendett, hogy senki sem sejtette, egyik pillanatról a másikra ekkora baj lesz. De alig egy hónap múlva már koncerteznie kell, és szó nincs ar­ról, hogy ezt vagy a többi bulit lemondták volna.