Aurelio drogról vallott a zsaruknak

Most aztán további hetekig, netán hónapokig izgulhat Aurelio: megússza enyhébb büntetéssel vagy pedig akár hosszú évekre is rács mögé kerül. Az ugyanis már biztosnak tűnik, hogy a drogügye sokáig is elhúzódhat.
Most aztán további hetekig, netán hónapokig izgulhat Aurelio: megússza enyhébb büntetéssel vagy pedig akár hosszú évekre is rács mögé kerül. Az ugyanis már biztosnak tűnik, hogy a drogügye sokáig is elhúzódhat.

A Bors legfrissebb információi szerint a rendőrség meghosszabbította a nyomozást, így a tervek szerint 2016. március 31-ig dolgoznak majd azon, hogy Aurelio ügyében a lehető legtöbb bizonyítékot előássák.
Ebben nehéz dolguk nem lesz, hiszen a VV nyertesét idén november 10-én egy közúti ellenőrzés során csípték el: a ruhájában 55 gramm, az autójában további egy gramm kábítószergyanús fehér port találtak. A házkutatás során újabb egy gramm fehér, és három gramm zöld „anyag” került elő, sőt egy digitális, fehér porral szennyezett mérleget is lefoglaltak.

A Bors most megbízható forrásból azt is megtudta, hogy Aurelio már az ominózus napon „csicsergett” a zsaruknak.

– Azt is elmondta, hogy a nála talált anyag kokain. Legalábbis ő annak vette. Jóhiszemű volt, mint az életben. Igaz, a vallomástételkor ő maga is drog hatása alatt állt, mint ahogyan ezt a rendőrségi gyorsteszt is kimutatta a szervezetében – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól.

A rendőrök a lefoglalt szereket szakértői vizsgálatra küldték, feltehetően csak azután hallgatják majd ki Aureliót, ha megkapták az eredményt. Mérleg ide vagy oda, az olasz csődör abban reménykedhet csak, hogy arra vonatkozóan nem találnak bizonyítékokat, hogy terjesztette is a drogot.

– Jogi álláspontom szerint a nyomozás során a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba akkor lehetne helyezni, ha a nyomozás eredményeként jóval súlyosabb bűncselekményt lehetne a terhére megállapítani, például jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem esetén – közölte megkeresésünkre korábban dr. Magyar György.

Márpedig kokainból az ötvenhét gramm ebbe a kategóriába eshet. Az ilyen bűncselekményeket pedig 5-20 évig terje­dő szabadságvesztéssel büntetik.

Aureliót – aki nemrég veszítette el édesapját, s otthonában gyászol – telefonon értük el, nyilatkozni nem szeretett volna, de megerősítette: nincsenek könnyű napjai.
– Az összes szeretetemet a kiscicámmal osztom meg, és szeretném, ha mi­előbb lezárulna ez az ügy is – mondta.