Apáti Bence: Se Opera, se A Nagy Duett

Három nappal a kiesése után is szomorú a balettművész. A verseny miatt még a szerepeit is visszaadta az Operában.
Három nappal a kiesése után is szomorú a balettművész. A verseny miatt még a szerepeit is visszaadta az Operában.

A Magyar Állami Operaház művésze Vincze Lillával vérzett el vasárnap A Nagy Duett harmadik adásában, ahol a Halott Pénz Helló, lányok dalát adták elő. Bence annyira akart nyerni, hogy még állandó szerződését is felbontotta az Operaházzal, hogy több ideje legyen gyakorolni. – Valóban, az Operaházzal nem tudtam minden fellépést egyeztetni, mert sok-sok szerepem van – magyarázta Apáti.

– Persze így sem szenvedek hiányt, se én, se a közönség. Az biztos, azokat a szerepeimet, amelyek júniusig mentek volna, mind visszaadtam. Ráadásul anyagilag sem mindegy, hogy három, vagy tíz Duett-adásban szerepelek. De ez benne volt a pakliban, nem bántam meg a döntésem, hiszen számolnak velem a csatornánál, több új produkcióba kaptam meghívást. Ma este például a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában leszek. Ez azért nem azt jelenti, hogy a balettművész máris túltette magát a kiesésen.

Ikrei egyikével a stúdióban

– Rossz érzés volt kiesni. Nem vagyok vesztes típus. Úgy gondoltam, hogy ének- és tánctudással, szorgalommal a hatodik, hetedik adásig el tudok jutni. Bence tiszteli a zsűri munkáját, hiszen a Kismenőkben ő is ezt csinálta, de picit mégiscsak úgy érzi, részük van a kiesésükben.

Nem bántom a zsűrit, de nem voltak következetesek.

– Azt mondta a zsüri, mostantól szigorúak lesznek. Mi voltunk az első fellépők, velünk valóban azok voltak, aztán a többi produkciókkal kevésbé. Nem bántom a zsűrit, de nem voltak következetesek. Sokat készültem a Duettre, azt gondoltuk, hogy ez az én műsorom lesz. A tőlem telhető legjobban énekeltem, táncoltam. Vasárnap biztosan nem buktam meg. A közösségi oldalakon a legtöbb komment szerint nem nekünk kellett volna kiesni. Írtam is nekik, hogy felesleges másokat bántani, szavazni kellett volna – mondja Bence.

– Nem dédelgetem a fájdalmam, tovább- lépek. Korábban az Operában is ért kudarc, akkor is tanultam belőle és mentem tovább. Most is így lesz.

Győrfi is két szék között

A Nagy Duettben csak néhány perc jutott. A mentők szóvivőjének – akinek Fábián Juli volt a partnere – elsőként kellett távoznia a TV2 show-jából. Győrfi az RTL Klubon futó Egészségkalauz című műsort vezette, de felmondott, hogy a duettben bizonyíthasson. De nem volt elkeseredve, úgy fogta fel, többet lehet a családjával.