Celeb

Anyagi gondokkal küzd Somló Tamás özvegye

uv

Létrehozva: 2018.09.15.

<p>Hiába tartozott az ország első számú művészei közé Somló Tamás, özvegye állítja, nem dúskált a pénzben. Gyöngyvérnek pedig még nehezebb lett az élete, miután egyedül maradt.</p>

Több mint két év telt el azóta, hogy Somló Tamás hosszas betegség után 68 éves korában örökre lehunyta a szemét. Özvegye, Gyöngyvér azóta  anyaként küzd a hétköznapokkal, hogy magát és kislányukat, Lilit eltartsa. Éppen ezért néhány hónapja úgy döntött, új területen próbál szerencsét, elköszönt a fogászati rendelőtől, ahol tíz évet töltött. Gyöngyvér a változás okairól őszintén mesélt a Borsnak, és elmondta az igazságot a fényűző életükről szóló legendákról.

– Kevesen tudják, de nagyon sok anyagi nehézségünk volt Tomival, akkor is, ha az ország egyik legnagyobb zenészéről beszélünk. Sokáig gyerekágyra sem telt, amikor Lili született, sőt az első kisruhái, használt ruhák voltak. Szóval korántsem volt szó olyan gazdagságról és gondtalanságról, amit az emberek feltételeztek. Igencsak lassan indult be az, hogy mi mindent meg tudjunk adni a lányunknak, amit szeretnénk – emlékezett vissza Gyöngyvér, akit párja halála nem csak lelkileg, anyagilag is komoly feladat elé állította. 

– Már nem tudok Lilinek megadni mindent, amit szeretnék. A legjobban az fáj, hogy míg más gyermeknek nyűg, addig az én lányom szeretne, sőt kéri, hogy zongoratanárhoz járhasson, de ezt nem tudom neki biztosítani. És még ha elsőre nem is gondolnák rólam, egyébként én egy klasszikus háziasszony típus vagyok, aki szeret főzni, mosni, takarítani, kötni, de mindez megmaradt második elfoglaltságnak, mert ahogy az anyák nagy része, én is küzdök, hogy mindent megteremtsek a gyermekemnek. És bár eddig is dolgoztam, most már családfenntartóként kell helytállnom, és amíg Lili tanul, ez így is marad. Nem könnyű, de érte szívesen csinálom – vallotta őszintén a fiatal nő, akiben óriási az elhatározás, hogy anyagi jólétet biztosítson, így tavasszal szakmát váltott: a jogi pálya felé vette az irányt. 

– Tíz évig voltam dentálhigiénikus, amit nagyon szerettem, és szakemberként, fogászati kérdésben a mai napig bárki fordulhat hozzám segítségért, de tavasszal eljöttem onnan, mert váltani akartam. Egy ügyvédi irodában kaptam lehetőséget, és remélni sem mertem, hogy ilyen jól fog sikerülni ez a váltás – mesélte jókedvűen Gyöngyvér, akinek nem ismeretlen ez a pálya, a gyes alatt ugyanis jogi szakra járt.

A Bors ellátogatott a csinos özvegy új munkahelyére, ahol megtudtuk: nagyon elégedettek a talpraesett asszonnyal.

– Nagyon örülünk, hogy Gyöngyvér csatlakozott ehhez a csapathoz. Ő az iroda vezetője, jogi asszisztense, ő fog össze mindent, nélküle nehezen tudnánk ellátni a feladatainkat. Harmonikus és jó a közös munka, és ezzel a csapattal remélem, hogy hamar a legnevesebb hazai irodák közé tartozunk majd – mondta lapunknak az ország egykor talán legismertebb ügyvédjének, dr. Bárándy Györgynek az unokája, dr. Bárándy Gergely. 

Gyöngyvér nagyon élvezi az új kihívást, de ami a legboldogabbá teszi a nagy váltásban, hogy tudja, az elhunyt énekes nagyon büszke rá, hogy hozzá hasonlóan, ő is jogi területre lépett. Mint tudott, Somló Tamás ugyanis joghallgató volt, és 56 évesen doktori címet szerzett.   

Érkezik a segítség

Somló Tamás neve után gyakran odaillesztették a zenebohóc jelzőt, hiszen az LGT tagját a Balettintézetből tanárai javaslatára átíratták az Artistaképzőbe. Miután a művész végzett, Luxor nevű cirkuszi csoportjával bejárta a világot, majd mégis a zenélés mellett döntött, s csatlakozott a Locomotív GT-hez, ahol évtizedeken át maradandót alkotott a magyar közönség számára. A Bors azt az információt kapta, hogy a Kultúráért Felelős Államtitkárságon megvizsgálják, hogy milyen módon tudnának segíteni, hogy Somló Tamás kislánya a megfelelő képzésben részesülhessen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088437_auto_resized.png
origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26453_resized.jpg?avcount=1711662912
origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084803_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090947_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26452_resized.jpg?avcount=1711662912
origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17071386_auto_resized.jpg
astronet.hu

Nagy tavaszi horoszkóp 2024: szerelem, pénz, szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711662912
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...