Anorexiással ijesztget SP

SP egy csontvázzá soványodott, anorexiás lányról készített fotósorozatot. A megdöbbentő képekkel akarja felhívni a figyelmet az egyre terjedő betegségre.
SP egy csontvázzá soványodott, anorexiás lányról készített fotósorozatot. A megdöbbentő képekkel akarja felhívni a figyelmet az egyre terjedő betegségre.

A fotósként is felkapott SP mellbevágó képeket készített a 33 kilós Dóriról, aki anorexiában szenved.

Krisztián az emberi test brutális sanyargatását megjelenítő sorozatot egyetemi feladatként készítette, de azonnal lecsapott rá a magyar Cosmopolitan.

– Aktuális probléma az anorexia, rengeteg embert érint. Stoptáblának szántam az anyagot, azt remélve, hogy a képek ereje segít megállítani a betegség terjedését. Dórát a Facebookon ismertem meg, ott beszéltem meg vele a fotózást és annak részleteit. Tisztában van vele, hogy az életével játszik, négy éve anorexiás, 18 éves, 168 centi magas és 33 kiló – magyarázta SP, aki a fotózás előtt alaposan elbeszélgetett a lánnyal a betegségéről, és hogy miért alakult ki nála.

– Fontos volt számomra, hogy tisztában legyek Dóri történetével. Lelkileg fel kellett készülnöm, hogy meg tudjam csinálni. Én kértem fel a sorozatra, de nem győzködtem. Megértettem és elfogadtam volna, ha nem vállalja.

SP még a fotósorozatnál is büszkébb arra, hogy a közös munka után Dóri kezd kilábalni betegségéből.

– Pszichikailag jó irányba tart, elmondta, hogy a fotózás lökést jelentett számára ahhoz, hogy elinduljon a gyógyulás útján. Persze ez egy lassú folyamat – tette hozzá Krisztián.