Angelina Jolie kinézte magának Oszterék villáját

Oszter Sándor és felesége, Donatella örültek volna, ha az első számú hollywoodi álompár beköltözik a birtokukra. Nem rajtuk múlt, inkább a szobaszámon.
Oszter Sándor és felesége, Donatella örültek volna, ha az első számú hollywoodi álompár beköltözik a birtokukra. Nem rajtuk múlt, inkább a szobaszámon.

Igaz, a több hektárnyi horgásztó terve akkor még csírájában sem létezett, mégsem ezen múlt, hogy Oszter Sándorék diósjenői birtokát be ne vegye Hollywood akkor első számú álompárja. Angelina Jolie és Brad Pitt ugyan ma már válófélben vannak, de pár éve, a színésznő első rendezése, a Vér és méz földjén munkálatai miatt csaknem fél évet töltöttek Magyarországon hat gyermekükkel együtt. A színész házaspár tágas, de jól körülhatárolt, kényelmes házat keresett magának, s mit ad Isten, választásuk először Oszter Sándor és Failoni Donatella pazar birtokára esett. Nem rajtuk múlt, hogy Jolie-ék végül meggondolták magukat, és mégsem költöztek be.

A diósjenői birtokot Jolie asszisztense szemrevételezte annak idején © Végh István

– Valóban érdeklődött a Jolie-Pitt házaspár az otthonunk iránt – mondta lapunknak Donatella. – Olyan házat kerestek, ahol az összes gyerek és a szép számú személyzet is elfér. Több szakáccsal és dadussal érkeztek Magyarországra, mindegyiküknek kellett volna külön szoba. De akkora személyzettel jöttek, hogy a mi házunk végül nem felelt meg nekik, nem fértek volna el – magyarázta a feleség, aki úgy érzi, a sztárpárhoz méltó lett volna a birtok, sajnálja, hogy végül nem jött össze az üzlet. Donatella azt is elmesélte, Pitték személyesen nem jártak náluk, egy alkalmazottjuk nézte végig a lehetséges ingatlanokat.

Failoni Donatella szerint Oszterrel közös otthonuk méltó lett volna a Jolie-Pitt házaspárhoz © Fejér Bálint

A sztárpár végül Budapesten, a II. kerületben találta meg az ideális otthont, itttartózkodásuk fél évére még két fiukat, Paxot és Maddoxot is beíratták egy kerületi iskolába. Jolie a Fóti Gyermekvárosban és a Turai-kastélyban is forgatott, és a film több jelenetét a rákospalotai stúdióban vették fel.

Pitték végül egy budai villát béreltek ki féléves itttartózkodásuk idejére © Northfoto

Másodszorra nem jött be

Angelina Jolie és Brad Pitt olyannyira megszerette hazánkat a színésznő filmjének forgatásakor, hogy Pitt késôbb akciómozija, a World War Z egyes részeit is itt forgatta. Igaz, nem volt sima ügy, először a magyar vámosok kobozták el a forgatáshoz hozott fegyvereket, majd a helyszínként kinézett gyártelep környékén lakók tettek feljelentést a zaj miatt. A film sem lett sikeres, és a sztárpár is válófélben van azóta.

Ám bármekkora élmény lett volna Oszteréknek, ha a világ legismertebb művész házaspárja és hat rakoncátlan csemetéjük kóborol a falaik között, azért bőven okozott volna kellemetlenséget is, ha a bérleti megállapodás összejön. Jolie-ékra nem csak a magyar sajtó képviselői lestek árgus szemmel, ittlétük alatt a nemzetközi fotósvilág legügyesebb paparazzói követték őket mindenhova. Belestek persze a budai bérelt villa kertjébe is, a legfelkészültebb lesifotósok bérelt helikopterről fotózták az udvaron őgyelgő sztárokat. S bár Donatella azt mondja, örült volna, ha vendégül láthatja a neves családot, ez a fajta nyilvánosság talán még nekik is sok lett volna.

© Northfoto

A tavak miatt lázadnak


Biztos jobban örülne Oszter Sándor is, ha birtokát Pitték látogatása kapcsán emlegetik, mint a mostani felhajtásnak, ami a háza mellett épülő halastavak miatt alakult ki. Mint arról többször is beszámoltunk, a színész érvényes engedélyek birtokában fogott neki a patakkal táplált tavak kiépítéséhez, ám először a helyi horgásztársaság, majd a múlt hétre már az egész település lázadt fel ellene. A munkálatokat is megpróbálták leállíttatni, de a gépek azért csak ásnak tovább.