Aggodalom: kórházba vitték Gidófalvy Attilát

Kórházban kezelik Gidófalvy Attilát, mert vércukorszintje  kórosan magas értéket mutatott. A zenész nem tartotta be az előírt diétát, ez okozta a bajt.
Kórházban kezelik Gidófalvy Attilát, mert vércukorszintje  kórosan magas értéket mutatott. A zenész nem tartotta be az előírt diétát, ez okozta a bajt.

Kórházba került Gidófalvy Attila, miután vércukorszintje 31-re kúszott fel, ami akár cukorkómához is vezethetett volna. A Lord, a Fáraó és Karthago együttes billentyűse évek óta küzd cukorbetegségével, melyet először gyógyszeresen, majd egy éve napi ötszöri inzulinnal tart kordában. A rocker védőangyala ezúttal is résen volt, így Gidó egy fővárosi kórház belgyógyászati osztályán kötött ki.

– Tíz és harmincegy között ingadozott a vércukorszintem. Nekem csak látászavaraim voltak, mást ilyenkor már a mentő vitt el. Most újra beállítják az inzulinadagomat. Lövöm én magam ha kell, ezzel nincs gond, csak a rendszertelen életmód miatt nem tudtam tartani az előírt diétát. Állandóan úton vagyok, a finom falatoknak is ritkán mondtam nemet. Ráadásul édesszájú vagyok, óh, ha csak a francia krémesre gondolok... – mondta a Borsnak a zenész, akinek az utóbbi időszakban bőven kijutott a betegeskedésből. Másfél évvel ezelőtt egy csigolyája tört el, többórás műtéttel és egy jókora titán csavarral rögzítették, majd daganatos elváltozásra bukkantak a szervezetében. Gidót azonban kemény fából faragták, és talpra állt.

© Fotó: MTI

– Megkérdeztem az orvosomat, mennyi időm van hátra, de megnyugtatott, hogy még nem itt van a vége. Édesapám kilencvenhárom évig élt, jó lenne követni a példáját. Vigyázni fogok magamra, már csak a feleségem, a gyermekeim, a kollégáim és a rajongóim miatt is. Értük érdemes küzdenem!