A Zuschlag-könyv szerzője lesz a TV2 hírigazgatója

Azurák Csaba a jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál, így átadja főszerkesztői feladatait. Szalai Vivien, a Story főszerkesztője érkezik.
Azurák Csaba a jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál, így átadja főszerkesztői feladatait. Szalai Vivien, a Story főszerkesztője érkezik.

"A TV2 Csoport határozott célkitűzése műsorkínálatának folyamatos fejlesztése és erősítése. Az új stratégia részeként Kökény-Szalai Vivien vezetésével márciustól megalakul az Aktuális műsorok igazgatósága, amelynek feladata a TV2 Csoport csatornáin futó hír és aktuális műsorok bővítése és megújítása. Azurák Csaba, a TV2 vezető képernyőse új megbízatást kap; önálló napi háttérműsor vezetője lesz.

A Mokka, az Aktív és a Tények mellett új napi közéleti háttérműsorral jelentkezik a TV2, amelynek házigazdája Azurák Csaba lesz. A szakember a jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál, ezért főszerkesztői feladatait átadja. Azurák Csaba 2001 óta tagja a TV2 csapatának, dolgozott a Napló, a Mokka és a Tények műsorában. Irányítása alatt az elmúlt egy évben az infotainment műsorok a TV2 legsikeresebb produkciói lettek. A Mokka piacvezető, a Tények pedig most is a csatorna legnézettebb saját gyártású napi műsora. Nevéhez fűződik a díjnyertes tények.hu online hírportál elindítása. "Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt kért fel, hogy dolgozzam ki egy közéleti háttérműsor koncepcióját. Örömmel fogadtam kérését, hiszen mindig is úgy éreztem, hogy hiányzik a TV2 képernyőjéről egy ilyen típusú műsor" – mondta Azurák Csaba.

A csatorna Kökény-Szalai Vivient nevezi ki az aktuális műsorok igazgatójának, aki 13 éve dolgozik a média területén. 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt. 2011-ben az akkori Sanomához igazolt, előbb a Story magazin rovatvezetője, később vezető szerkesztője, felelős szerkesztője, majd 2014. július elsejétől főszerkesztője lett. Az elmúlt hat évben hat könyvet írt, ezek mindegyike vezette a sikerlistákat."

(A TV2 közleménye)

Szalai Vivien nem mondható tapasztalt tévésnek, pár hónapig vezette a FEM3 Cafét. Korábban a Borsnál is dolgozott, 2011-ben került a Story magazinhoz, ahol főszerkesztő lett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy megtartja-e ottani állását a TV2-s munka mellett.

Szalai Vivien több botránykönyvet is írt, pl. Stohl Andrásról és Zuschlag Jánosról is.