A tényői családirtásról énekelnek Pásztor Annáék

Megdöbbentő dologról nyilatkozott Pásztor Anna. Az Anna & the Barbies Szabadesés című albumán hallható a Perbe fogva című szám, amelyet a tényői családirtás ihletett.
Megdöbbentő dologról nyilatkozott Pásztor Anna. Az Anna & the Barbies Szabadesés című albumán hallható a Perbe fogva című szám, amelyet a tényői családirtás ihletett.

A szörnyű tényői családirtás emléke a mai napig kísért, az eset olyan embereket is gondolkodóba ej­tett, akiket személyes ismeretség nem fűz a tragédia szereplői­hez.

Öt évvel ezelőtt, 2010. március 15-én az elismert belsőépítész, Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd lesújtott két kislányukra, az ötéves Blankára és a nyolc­esztendős Ajnára is. Ezután összeszurkálta magát, végül beindított egy motoros fűrészt, és elvágta vele a saját torkát. A gyilkosságot megelőzően a férfi többször járt pszichiáternél, Sz. Kolos valószínűleg paranoid téveszméktől vezérelve végzett hozzátartozóival.

Öt évvel a borzalmas események után egy dal született a tragédiáról. Az Anna & the Barbies zenekar tavaly megjelent albumán hallható a komor, sötét hangulatú szerzemény. Pásztor Anna énekesnő az MTI-nek így nyilatkozott a dalról: „Ez valóban eltér a többitől, valóban az album legsarkalatosabb pontja, megrázó mélységű. A testvérem írta, ő is énekli. A dal a 2010-ben Tényőn történt rettenetes tragédia nyomán született, Simit borzasztóan megrázta, amit a történtekről a televízióban látott, és éveken át készült megírni érzéseit. Már az első, szöveg nélküli változat is elképesztő erejű volt, manapság is gyakran zokogok, ha meghallom, nem hiszem, hogy sokszor elő fogjuk adni koncerteken.”

Átkelünk a másvilágon

Íme, néhány sor a dalból:

És ma reggel
tiszta szívvel
úgy kelek fel,
végiggondoltam már
boldogságom
és családom,
átkelünk a másvilágon.