Celeb

A sértettség hozta össze Curtist és Majkát

K. K.

Létrehozva: 2019.04.08.

Nehezen viseli a kudarcot Majka. A rappert felháborította, hogy egyetlen díjat sem vihetett haza a Fonogram gálaestjén, amiért a szakmai zsűrit hibáztatja. A közös fiaskó újra egy oldalra sodorta a régi társakat, Curtist és az ózdi hőst.

Hiába a többmilliós YouTube-megtekintés, megannyi teltházas koncert, Majka, Curtis és Király Viktor idén Fonogram-díj nélkül maradt. Komoly csalódás ez mindhármuk számára, de a legindulatosabban Majka reagált: közösségi oldalán ekézte a szakmai zsűrit, amiért a fiatal rappert, Krúbit hozta ki győztesként az év hazai rap- vagy hip-hopalbuma vagy hangfelvétele kategóriában.

Április 4-én a RaM Colosseum­ban rendezték meg a legrangosabb hazai könnyűzenei gálát, ahol a zenei élet legkiemelkedőbb alakjait díjazták tizennyolc kategóriában. Öttagú grémium döntött arról, hogy az Animal Cannibals, Deniz, a Hősök, a Majka– Curtis–Király Viktor trió és Krúbi közül ki veheti át az elismerést. Utóbbi a Nehézlábérzés című dalával mindenkit maga mögé utasított. Az Amerikában tartózkodó Majkát rettentően feldühítette a kudarc: közösségi oldalán kikérte magának az eredményt, amelyet szerinte hozzá nem értő ítészek alakítottak ki.

„Miért is gondoltam, hogy nyerhetünk a Fonogram-gálán? Az öt főből álló zsűriben, akik az év hip-hophangfelvételéről döntöttek, az egyik Petőfi rádiós szerkesztő (magyaráznom ezt sokat nem kell), a másik egy olyan site vezetője (Lángoló Gitárok), ahol nagyítóval kell keresni a hip-hopról szóló interjúkat, vagy az ehhez kapcsolódó szakértelmet, és a harmadik egy trash metál zenekar basszusgitárosa. Már semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek, ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs mellette megfelelő szimpátia, bratyizás vagy oltári nagy s.ggnyalás. Mielőtt a sok barom nekiállna észt osztani arról, hogy már me­gint nyafogok, tájékoztatom őket, hogy ez az én oldalam, ahol az én gondolataim, problémáim, örömeim osztom meg. Ha nem tetszik, tessék nyugodtan elhúzni a pics.ba... Vagy lehet küzdeni, álmokat megvalósítani, és aztán eltűrni, hogy jöjjön egy-két s.ggarc, és kicsikét belerondítson! Gratulálok minden nyertesnek!" – írta feldúltan Majka.

Miért is gondoltam ,hogy nyerhetünk a Fonogram gálán???? Az 5 főből álló zsűriben, akik az év hip hop hangfelvételéről...

Közzétette: Majka – 2019. április 6., szombat

Zenésztársai is csalódottak. Curtis a Borsnak keserűen nyilatkozta, nem lepődött meg, mert már megszokta, hogy a szakma semmibe veszi a munkáját. Ugyanakkor a közös kudarc újra összehozhatja a két elhidegült barátot: zajos vitáik után, ha nem is harciasan, de Curtis Majka mellett áll ebben a harcban.

– Biztos voltam benne, hogy nem fogjuk megkapni a díjat. A Belehalokkal sem vittük sokra, akkor a Füttyössel, amivel a YouTube-on nézettségi rekordokat döntöttünk, miért lettünk volna elsők? – tette fel a költői kérdést az újpesti rapper, aki egyébként nem sajnálja a díjat a győztes Krúbitól.

– Szerintem ő is meglepődött, hogy Fonogramot nyert, de annyi baj legyen! Ő nem tehet róla, nyilván megérdemelte. Én már nem állok bele ilyen dolgokba, inkább dolgozom, abból baj nem lehet. A visszafogottan nyilatkozó Curtis csalódottságát ugyanakkor jelzi, hogy az eredményhirdetés után szinte azonnal távozott barátnőjével a gáláról. A döntés okozta elkeseredést talán az az üzenet tükrözi a legjobban, amelyet a rapper bátyja, Csaba írt a győztesnek és a zsűritagoknak.

„De ki az, aki hip-hop kategóriába sorolja csóró utolsót, de komolyan? Értem én, hogy aranyos meg minden, de te nem hogy a rapzenéhez nem értesz. Egyelőre a fogalmával se vagy tisztában, de az is elmehet a k.rva anyjába, aki engedte, hogy rád szavazzanak. Ne is találkozzunk, komolyan, mert leköplek!”

Király Viktor is egyetért Majkával.

– Nem vagyok egy őrjöngős típus, inkább megtartom magamnak a véleményemet, de annyit elmondhatok, hogy tök igaza van Petinek. Teljesen biztos voltam abban, hogy a Füttyössel nyerünk, de nem így lett. Jólesett volna a díj nekem is, főleg, hogy a tíz év alatt, amióta zenélek, egyszer, 2014-ben nyertem egy Comet-gömböt. A szakma valamiért nem akarja elismerni a munkámat. Lehet, többet kéne smúzolnunk. Majka nyilvános őrjöngéséről a szakmai zsűri egyik tagja, a Mahasz elnöke, Szűts László is tudomást szerzett. Szerinte nem túl elegáns a rapper viselkedése.

– Minden évben megesik, hogy valaki nehezebben viseli, ha nem nyer, bár szerény véleményem szerint már az is győzelem, ha egy előadót jelölnek. Hallottam Majka nyafogásáról, de nem foglalkozunk vele. Akkor nyilván nem volt felháborodva, amikor két kategóriában is jelöltük, mint ahogy akkor sem kérdőjelezte meg a zsűri szakmaiságát, amikor 2005-ben és 2013-ban megnyerte a Fonogramot.  

Titkos szavazás

A Fonogram – Magyar Zenei Díj jelöltjeiről egy minden évben megújuló, huszonöt fős szakmai zsűri dönt, amelyből öten, az adott kategória ítészei titkos szavazással választják ki a győzteseket. Majkáék kategóriájában Bali Dávid, a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Nemzetközi programokért felelős munkatársa; Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője; Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok főszerkesztője, Mezei Attila, a Light Media zenei promótere; valamint Szűts László a Mahasz elnöke hozta meg a döntést.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160591_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen dráma a Fradi kupaelődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714028714
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160522_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Érezte, hogy ott voltam vele" - nagypapája halálos ágyánál virrasztott a bajnoknő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157593_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Gyógyító titkokat rejt a magyar föld, hazánk csodájára jár az egész világ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159875_auto_resized.jpg
vg.hu

Az Equilortól igazolt új vezetőt az MBH Bank

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714028714
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenki csodájára fog járni Európa legnagyobb tárlatának, amelynek a Városliget ad otthont

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után