A rák miatt békül ki Galkó és Márta?

Galkó Balázs színművész a Művészetek Völgyének egyik alapítója a Facebookon hozta nyilvánosságra, hogy hamarosan meg is halhat.
Galkó Balázs színművész a Művészetek Völgyének egyik alapítója a Facebookon hozta nyilvánosságra, hogy hamarosan meg is halhat.

Közel két éve tart a két országos barát, Márta István és Galkó Balázs csúnyán elmérgesedett vitája. Márta, a Művészetek Völgye Fesztivál alapító igazgatója nyáron már úgy nyilatkozott, arra kényszerül, hogy pert indítson Galkó ellen, akinek korábban távoznia kellett a stábból. Konfliktusuk nyilvánosságot kapott, ám közben megtörtént az, amire senki nem számított: Galkó Balázs megbetegedett.

A színművész még kedden, közösségi oldalán osztotta meg a megrázó hírt, miszerint befeküdt az onkológiára.

„Ez úton közlöm mindazokkal, akiket esetleges közeli elhunyásom valamilyen módon érinthet, hogy önként (!) bejöttem az Országos Onkológiai Intézet Fej-Nyak sebészeti osztályára. Megj: Ez az épület volt valaha a Szieszta szanatórium, ahol József A.-t, NB Babits M.-t is kezelték…”

Több mint százan fejezték ki együtt-érzésüket, valamint jó néhány ismert ember írt biztató üzenetet a színművésznek:

„Szorítunk Neked és érted, jobbulást, a mostaninál szerencsésebb új évet kívánok, Balázs!” – írta Kolláth György alkotmányjogász. Kéri Kitty színésznő így fogalmazott: „A bátrakat szereti a Jóisten! Gyógyulj!” Üzent továbbá Szegvári Katalin, Magyar Attila, Majtényi László, Peremartoni Krisztina, Szily Nóra és még nagyon sokan. Márta István üzenetét nem találtuk, így felhívtuk.

– Nem szívesen nyilatkozom Balázs betegségről, mert magánügynek vélem, de ez esetben kivételt teszek. Először is, nem szeretnék semmilyen nekrológot mondani, mert hiszek abban, hogy meggyógyul. Néhány héttel ezelőtt leültünk beszélgetni, tisztáztunk bizonyos dolgokat és bármiben, amiben tudok, segítek. Természetesen a Művészetek Völgye is ott áll mellette – mondta a Borsnak Márta István, és kijelentette, nem viszi bíróságra kettejük ügyét.

– A több mint negyvenéves barátságunk felülír mindent, én 63 éves vagyok, és elég sok barátot vesztettem az idén is… Nehéz erről beszélni, de ami fontos, lelkileg nem akarom temetni, remélem, mielőbb meggyógyul – mondta megrendülten a fesztiváligazgató-komponista. Hozzá hasonlóan természetesen rengetegen reménykednek a művész felépülésében.

© Fotó: Olajos Piroska