A műsorvezető, aki maga is megjárta a poklot

Bár duci és elégedetlen nők százainak életét tette boldogabbá, Gok Wan, a Meztelenül is szép vagyok! műsorvezetője negyvenévesen maga is megküzdött a démonjaival.
Bár duci és elégedetlen nők százainak életét tette boldogabbá, Gok Wan, a Meztelenül is szép vagyok! műsorvezetője negyvenévesen maga is megküzdött a démonjaival.

Nem kell hosszadalmas kutatásokat végezni ahhoz, hogy kiderüljön: ritka, mint a fehér holló az olyan nő, aki elégedett a testével. Igen nagy százalékban ez az elégedetlenség nem valós problémából, sokkal inkább téves testképből fakad. Gok Wan, a LifeNetwork Meztelenül is szép vagyok! című műsorának műsorvezetője évek óta azon dolgozik, hogy boldogabb, elégedettebb hölgyeket faragjon az elégedetlenkedőkből.

A műsor évek óta sikeres, s leginkább azért, mert nem lefogyasztani vagy megváltoztatni akarja a jelentkezőket, hanem elfogadtatni velük a saját testüket. Az elégedetlenség azonban még a mindig vidám műsorvezetőt is elérte – ő sem mindig elégedett azzal, amit a tükörben lát. Tinédzser korában túlsúlya, kínai származása és homoszexualitása miatt iskolatársai terrorizálták. A tévé és a munka volt a kiút a pokoli korszakból. Wan két éve töltötte be a negyvenet, ekkor pedig az életközépi válsággal kellett megküzdenie.

– Azt éreztem, szeretnék férjhez menni, egy szép esküvőt tortával és minden felhajtással, amikor csak rám figyel mindenki. Azon is elgondolkodtam, hogy jó lenne gyerekeket nevelni. Végül vettem egy autót, hogy eltereljem a figyelmem – mesélte egy londoni lapnak a tévés, aki rájött, a munkája a szerelme, bele sem férne életébe egy társ.

Ráadásul kevés társ tolerálná azt, hogy Wan huszonnégy órában pörög: van már kínai főzős műsora és egy másik divat-show-ja is, valamint saját ruhamárka és fejlesztőkönyv is kötődik a nevéhez. Egyébként azt mondja, ha a lelki gyötrődéseket nem élte volna át, most nem tudna hitelesen segíteni a nőkön.