A Miss Earth Hungary, Viczián Viktória: Lombikbaba vagyok én is!

A szépséget bántja a püspök kijelentése.
A szépséget bántja a püspök kijelentése.

Mintha tőrt döftek volna a szívembe Veres András győri megyéspüspök minden egyes szavával! – sóhajtott Sarka Kata szépségversenyének egyik győztese, Miss Earth Hungary, vagyis Viczián Viktória, akit mélyen érintett, amikor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke kijelentette: a Katolikus Egyház számára nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés, és bűnt követ el az, aki részt vesz benne. A püspök a kormányt is kritizálta: nem ért egyet azzal, hogy megnövelték a lombikbébiprogram támogatását.

A szépségkirálynő úgy érzi, ki kell állnia, és el kell mondania, hogy ő is lombikbébi volt, és fáj a lelkének a püspök kijelentése.

– A szüleim a leghálásabbak Istennek, hogy már akkor is létezett a lombikprogram. Több mint tíz év kellett nekik ahhoz, hogy megszülessek. Hat inszemináción esett át anyukám, mire eljutott a lombikig, még Czei­zel Endrénél is jártak. Koraszülött lombikbaba vagyok, és büszke vagyok rá, hogy élek! Hálás vagyok a sorsnak és az orvosoknak! Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, és mostantól célom, hogy kiálljak a lombikbabák mellett! – mondta büszkén a szépségkirálynő.

Viktória korábban érkezett, de hamar behozta társait, idén ő lett Miss Earth Hungary nyertese

– Sok hasonló módon megfogant gyerek van a rokonságunkban. Benne van a pakliban, hogy hajlamom van a meddőségre. Ha így van, nem fogok gondolkozni a lombikon. Titkolni sem fogom, mert semmi szégyellni való nincs benne. Fáj a püspök kijelentése, szerintem a világon a legjobb dolog ez a program, mert azoknak segít, akik már az utolsó reményüket is elveszítették.

Szombaton írtunk a Veres püspök szavai okozta felbuzdulásról (a képre kattintva eléri akkori cikkünk)