A katasztrófavédelem ezúttal az Edda-koncertet fújta le

Érthetetlen: decemberben  telt házas bulit nyomott le Kowalsky a győri ETO  Parkban, de az Eddát nem engedték színpadra múlt hét végén. A katasztrófavédelem döntött így egy olyan hiba miatt, amely az épület átadása óta ismert.

Érthetetlen: decemberben  telt házas bulit nyomott le Kowalsky a győri ETO  Parkban, de az Eddát nem engedték színpadra múlt hét végén. A katasztrófavédelem döntött így egy olyan hiba miatt, amely az épület átadása óta ismert.

Elővételben szinte minden jegy elkelt az Edda Művek március 18-ra meghirdetett koncertjére, a rajongók azonban mehetnek visszakérni a belépők árát, mivel a buli előtt egy nappal a szervező lefújta az eseményt. Az eset kísértetiesen hasonlít Zoltán Erika budapesti történetére, ugyanis ná­la és az Eddánál is a katasztrófavédelem miatt fújták le a koncertet. Érthető, hogy a zenekar frontembere, Pataky Attila ingerült lett, amikor az elmaradt buliról érdeklődtünk.

Pataky dühös az elmaradt Edda-koncert miatt © Fejér Bálint

– Én egy énekes vagyok, nem vagyok hajlandó ilyenekkel foglalkozni, én énekelek. Hívják fel a szervezőt! – zárta rövidre. Így is tettünk. Megtudtuk, először egy izzó miatt került veszélybe az Edda-buli, aztán érdekes ok miatt kellett lemondani. A szervező a Borsnak elárulta, igen kellemetlen helyzet alakult ki.

– Ha röviden akarok válaszolni, azt mondom, hogy a győri katasztrófavédelem nem járult hozzá. Rengeteg koncertet szervezünk az ETO Parkba. Amikor januárban benyújtottuk a tavaszi bulikhoz a kérelmeket, hogy minden engedélyünk meglegyen, kijött a szakhatóság felmérni a helyszínt. Hiánypótlást kértek, mert a teremben nem világított minden izzó a menekülési útvonalon és egy füstgátló ajtó nem működött tökéletesen. Aztán amikor ismét kijöttek ellenőrizni a pótlást, már azzal utasították el a rendezvényt, hogy a helyszín 2009-es átadásakor nem építették ki a hő- és füst­elvezetést. Néztünk egy nagyot, hiszen ez köztudott tény volt számukra. Eddig ugyanis – éppen emiatt – azzal a feltétellel engedélyezték a koncerteket, hogy a 2200 négyzetméteres terembe csak 950 főt engedhetünk be, és mellőzni kell a pirotechnikát – árulta el lapunknak a szervező, Horváth Anita, aki kényelmetlenül érzi magát a történtek miatt, és értetlenül áll az eset előtt. – Mi fellebbeztünk a határozat ellen. A másodfokú szakhatósági eljárásra a koncert előtt egy nappal került sor.

A győri ETO Parkban lett volna a koncert, remélhetőleg mihamarabb mégis megtartják © MTI

Csípős

Ne aggódjanak az eddások, ha Győrben – egy darabig – nem hallgathatják kedvencüket! Van más hely, például: Miskolc mindig várni fog. Tóth Béla Endre

– Tényleg nem értjük, mert decemberben még telt házas Kowalsky-koncert volt itt. Akkor miért nem kötöttek bele semmibe? Majdnem 880 jegyet adtunk el elővételben. A lehető legrövidebb időn belül pótoljuk az elmaradt koncertet. A héten hozzuk nyilvánosságra ennek időpontját. Természetesen a megváltott jegyek erre is érvényesek lesznek, illetve akinek az új időpont nem felel meg, a jegyeket a vásárlás helyszínén március 28-tól válthatja majd vissza. Nagyon sajnáljuk a történteket. Anyagiakon kívül főleg erkölcsi károk értek bennünket.