A gyámügy is vizsgálódik a Hujber családnál

A Bors megtudta: sokkal durvább a helyzet a színész családjában, mint gondolnánk. A rendőrség kérésére a gyámhivatal is foglalkozik a kényszerítéssel vádolt férj ügyével.

A Bors megtudta: sokkal durvább a helyzet a színész családjában, mint gondolnánk. A rendőrség kérésére a gyámhivatal is foglalkozik a kényszerítéssel vádolt férj ügyével.

Ők sem titkolják, hogy évek óta se veled, se nélküled kapcsolatban élnek, de most úgy tűnik, a családfő átléphetett egy határt. Rendőri intézkedés, majd nyomozás lett a vége annak, ami a Hujberéknél történt, és amiben már gyermekeik, Noel és Noa is részesek. Sajtóhírek szerint a közeli hozzátartozók tisztában vannak azzal, hogy Hujber a gyerekei előtt szidja a feleségét, Cynthia tart is tőle, talán ezért is képtelen elhagyni őt. Nem mer változtatni, úgy érzi, tűrnie kell. Mindez oda vezetett – mint a Bors tegnap megírta –, hogy a rendőrség kényszerítés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, amelyért akár három év börtön is járhat. Ennél is nagyobb büntetés lehet a családnak, hogy a színész életmódja és viselkedése most már a gyermekei életére is befolyással lehet.

– A Szentendrei Rendőrkapitányság az eset kapcsán a szükséges intézkedéseket megtette, azonban a folyamatban lévő büntetőeljárásról további információt nem áll módunkban nyilvánosságra hozni – közölte megkeresésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hujber Ferenc ügyében kényszerítés gyanújával vizsgálódik a rendőrség © Vadnai Szabolcs

Más forrásból megtudtuk, mit is jelenhet ez valójában.

– A családnál történtekről és a nyomozásról a gyámhivatal is értesült, ott is vizsgálat indult – mondta a forrásunk.

Hujbert hiába hívtuk, nem akart beszélni, családtagjai is elzárkóznak a megkeresésektől. A színész a közösségi oldalán azonban ismét aktivizálta magát, zaklatott idegállapotát jól jellemzi, hogy összevissza ír családi állapotáról. Előző nap még „egyedülállónak” titulálta magát, majd átváltoztatta arra, hogy, „bonyolult kapcsolatban”, majd „házasnak” nevezte magát. Végül könyörgőre fogta, hiszen csütörtökön feltehetően ismét égtek a vonalak nála.

„Nem fogok megbántani senkit. Nem fogok megsérteni senkit. Nem kérek tiszteletet. Nem kérek magamnak semmit. Egyet kérek csak: HAGYJÁTOK EZT MOST ABBA!!! köszönöm Hujber Ferenc” – írta.

Ilyen szeretetben éltek, de ez mostanra sajnos megváltozott © Vadnai Szabolcs

Kiakadtak a rajongók

Követői több megdöbbentő véleményt megfogalmaztak, amelyekből az alábbi kettőhöz a színész szívecskét csatolt, mintha egyetértene vele:

„Menj külön a családodtól! Miért teszed tönkre a gyerekeidet? Menj Kanadába, és felejts el visszajönni. Nevetséges, amit művelsz, és te is az vagy” – írta egyikük, míg a másik: „Felnőtt ember a felesége...ha nem tetszik neki a rendszer vagy olyan gondja lenne nyilván már nem lenne a felesége....”

Jobb, ha beavatják a gyámügyet

A Bors megkérdezett egy családjogi szakembert, aki szerint a gyámhivatal a gyermekek érdekeit nézi.

– Jó esetben a nyomozóhatóság értesíti a gyámhivatalt, mert amennyiben felmerülhet, hogy a gyerekek is látták az esetet, úgy a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet, mint bűncselekmény. Egyébként pedig a védelembevételi eljárás is megindulhat, amennyiben a szülők konfliktusai, a viták, valamelyik szülő magatartása miatt a gyerekek értelmileg, érzelmileg vagy szellemileg veszélyeztetve vannak – válaszolta általánosságban, nem a konkrét esetre vonatkoztatva dr. Nahm Judit.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.