Celeb

A Dal: homok kaparta Oláh Gergő torkát

Bors

Létrehozva: 2016.01.31.

Meghökkentő és különleges pillanatokat hozott A Dal második elődöntője szombat este. A Bors utánajárt a rendkívüli eseményeknek.

Oláh Gergőt óvta dalától a párja

A Dal második elődöntőjének legüdébb színfoltja, s az Eurovízió eredeti, a nemzeti zenét preferáló ideájának legjobban megfelelő dala kétségkívül Oláh Gergőé volt. Az egykori x-faktoros énekes ugyanis egy egészen új műfajt teremtett szombat este a színpadon: nem csoda, hogy a roma soullal automatikusan továbbjutott.

Igaz, eleinte sokan féltették attól, hogy a cigányságát színpadra vigye, még saját felesége is, aki csak most szombaton szerette meg igazán a dalt.

– Sokan mondták, hogy bátor döntés, de úgy érzem, jó, hogy kiálltam az igazam mellett. So­sem tagadtam vagy szégyelltem a származásomat – mesélte a műsor után Gergő, aki hangsú­lyozta, a roma soul nem egyen­lő a mulatós zenével, amit vi­szont sohasem énekelne.

Gergőnek egyébként igazán nehéz dolga volt a színpadon. Az ének felénél ugyanis apró szemű homok hullott az ő és táncosai nyakába.

– A homok a rosszat szimbolizálta, amit végül sikerül legyőznünk. Ám maga a homok majdnem kifogott rajtam, ugyanis rettenetesen porzott, szárította a torkom – magyarázta az énekes.

Szerelmi dráma ihlette Vásáry André előadását

Igazi eurovíziós dal – ezekkel a szavakkal jellemezte a hosszú idő után a reflektorfénybe visszatérő egyetlen hazai férfi szopránunk, Vásáry André dalát a zsűri. És valóban, André mély hangját is megmutatta.

– Az elmúlt öt évben is sokat dolgoztam, de a nagy show-műsorok eddig elkerültek. Megjártam Madridot, Tel-Avivot, Washingtont, és énekeltem a Vörös Hadsereg kórusával is a magyarországi turnéjukon is. Velük korábban Las Vegasban Céline Dion énekelt – mesélte az énekes.

– Mindig is használtam ezt a mélyebb hangom, de tény, hogy számomra könnyebb a magasabb hangokat kiénekelni – mondta André, akinek nemrég fejeződött be egy kapcsolata, ami nagyon megviselte. Ez a szerelmi gyötrődés tükröződött az elődöntőben a színpadi előadásában.

Magyar Bálint már nem énekel a Republickal

Sokaknak ismerős lehetett szombat este egy különleges előadó. Magyar Bálint a Group and Swinggel lépett fel, korábban azonban a Barátok közt szaxofonos Szilágyi Lórijaként domborított.

– Szerencsére most már egyre kevesebben azonosítanak azzal a karakterrel, és sokkal többen ismernek meg mint énekest. Az első diplomámat a Zeneakadémián szereztem klasszikus ének szakon, a színészet volt inkább egy szakmai állomás. De a mai napig játszom a Madách Színházban az Operaház fantomjában, és szinkronizálok is sokat – mondta Bálint, aki egy éve aktívan már inkább csak a zenére koncentrál.

Nagyjából ekkor csatlakozott a Cipő halála és Sipos F. Tamás menesztése után énekes nélkül maradt Republichoz, ahol a Bódi Lászlóéhoz kísértetiesen hasonlító hangon énekelte a legendás slágereket. Bár Bálint úgy érzi, a közönség is megszokta és megszerette őt, az együttműködés végül mégsem maradandó.

– A Republic zenéjén nőttem fel, imádom a dalaikat. Később egy színházi előadásban lettem jóban velük, és akkor volt is komoly esély arra, hogy együtt lépjünk fel sokat, de csak két-három koncertet csináltunk. Végül én döntöttem úgy, hogy abbahagyom velük a koncertezést, én mást gondoltam erről, mint ők. Sokat egyezkedtünk, és úgy éreztem, a közönség is elfogadott volna – fogalmazott a zenész. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135633_auto_resized.jpg
origo.hu

Elon Musk döbbenetes jóslata az amerikai elnökválasztásról mindenkit sokkolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135985_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlamentben – mutatjuk a részleteket!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132777_auto_resized.jpg
ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135991_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megszólalt a belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester alkotmányellenesen cselekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27129_resized.jpg?avcount=1713300011
origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135992_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Szakad a hó az Írott-kőn, bekeményített az április

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122754_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129407_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akik április végig olyan isteni beavatkozásban részesülnek, ami örökre megváltoztatja az életüket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135555_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mi történt? Balázs Andrea nem jelent meg a Nemzeti Színházban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RiuPh-hTzx-M74_miVhy5JJs45DrP_iO07U5sxcnWvY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjNmE5MTRiNmM4YjQ4Njk5ZWViZjBiNjc2ODIwMDc5.jpg
Csinos

Felröppent az 54 éves Barta Sylvia szoknyája, mindent látni lehetett - videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/9JxSysKcyK_5cXWw82kU6fjwl1FuqakCG2PX2phFk2I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhjOGJjMGVjZjRmYjRiYWFhMjZiNjAzMDVhMzVhMGFm.jpg
Karrier

Majka Curtist másolja? Ezért szegődött az RTL-hez