Celeb

850 milliós házassági ajánlatot kapott Korda György

K. K.

Létrehozva: 2019.01.07.

Négy évig üldözte szerelmével az énekest a dúsgazdag amerikai asszony, ám ő elhessegette, és inkább Klárikát vette el. A nyolcvanéves énekes úgy érzi, most először megérintette az elmúlás szele.

Szűk baráti körben ünnepelte 80. születésnapját Korda György. A népszerű énekes saját nevével fémjelzett budai hotelének piano bárjában tartotta a partit, ahol késő estig szólt a dal, s ahová Bors is meghívást kapott. A művész könnyekig meghatódva fogadta lapunk ajándékát, egy üveg különleges whiskyt, és hosszú élete rövid összegzése után soha nem hallott titkot árult el.

– A szerencsének köszönhetek mindent. Soha nem voltam nyomulós, túlbuzgó alkat. Engem minden megtalált magától. Azt is mondhatnám, hogy jókor voltam jó helyen. Klárikát is csak ennek köszönhetem. Nem mondom, hogy mintaházasságban élünk, és azt sem, hogy álompár vagyunk – ettől a jelzőtől különben is kiráz a hideg –, de egy biztos: mindig, mindenkor kitartottunk egymás mellett. Soha nem árultuk el a szövetségünket – fűzte hozzá Korda György, akinek nejével egyetemben számtalan lehetősége lett volna másutt keresni a boldogságot.

– Amikor 1979-ben egy amerikai turnén voltam, egy gazdag nő hárommillió dollárt, azaz átszámítva nyolcszázötvenmillió forintot ajánlott, hogy elvegyem feleségül. Ez most is rengeteg pénz, nemhogy negyven évvel ezelőtt. Aztán persze visszautasítottam, ő pedig még négy évig üldözött a szerelmével. Szóval, igen, volt más lehetőségem Klárin kívül is, de azért őt sem kellett félteni – mondta mosolyogva az énekes, akitől felesége vette át a szót.

– Engem is jó néhányan el akartak már csábítani Gyuritól. A kezemet is meg akarták kérni Chicagóban, de még csak meg sem fordult a fejemben, hogy mással legyek vagy félrelépjek. Egy vi­szont biztos: hogyha a a férjem valaha is megcsalt volna, azt sohasem tudtam volna megbocsátani neki. Én mo­nogámiára szerződtem, amibe nem fér bele egy harmadik fél.

Korda a jó hangulatú ünneplés, és a vidám emlékezés ellenére elárulta, bizony megérintette őt a mostani, kerek évforduló.

– Sosem gondoltam, hogy ilyen nehezen élem meg azt, hogy nyolcvanéves lettem. Nem tagadom, ez az első vízválasztó évforduló a számomra. A hetven meg sem kottyant, de most be vagyok tojva egy kicsit. Megérintett az elmúlás szele… – mondta la­punknak a népszerű művész, akinek felesége rengeteget készült, hogy egy igazán felejthetetlen és emlékezetes napot varázsoljon az ünnepeltnek.

Orbán is köszöntötte

Az ünnepeltet országszerte és azon is túl felköszöntötték a rajongói, barátai, sőt még hazánk miniszterelnöke, Orbán Viktor is, aki minden zeneszerető ember nevében, egy levélben kívánt boldog születésnapot Korda Györgynek. Az énekes szülinapi partiján többek között legendás jó barátja, Csocsesz is jelen volt. A muzsikáról a Voice nevű tehetégkutatóban feltűnt Weisz Viktor gondoskodott, akinek énekét egy zongorista kísérte. A parti késő este vette kezdetét, és egészen hajnalig tartott. A születésnapost mindenki sorra üdvözölte, a koccintás után pedig jöhetett a torta és az ének, amihez feleségével közösen az ünnepelt is csatlakozott.

– Az a szeretet, ami felém, felénk árad, még ma is felfoghatatlan számomra. Nem számítottam arra, hogy ennyire megünnepeljük a születésnapomat, arra pedig pláne nem, hogy még a miniszterelnök úr is felköszönt. Ami azonban mindennél és mindenkinél fontosabb, az én Klárikám. Nála nagyobb ajándékot nem is kívánhatnék – jegyezte meg könnyes szemmel Korda György, akit manapság egy kérdés foglalkoztat leginkább: meddig tud, lehet és érdemes énekelni?

– A választ sajnos még mindig nem tudom. Igyekszem minél tovább szórakoztatni a közönséget. Habár minél idősebb vagyok, annál többször vágyom csöndre, nyugalomra. Lehet, hogy mások nem látják rajtam, talán még Klári sem, de olyan vagyok, mint egy macska, aki elbújik egy csöndes zugba meghalni – vallotta be az énekes, akinek az elmúlt nyolcvan évben minden álma teljesült.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151550_auto_resized.jpg
origo.hu

Mire emlékezünk a Mezőkövesd kiesése után?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27341_resized.jpg?avcount=1713858313
origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szeretetükkel üldözik a rajongók a Házasság első látásra sztárjait

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152307_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149944_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152684_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27342_resized.jpg?avcount=1713858313
origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141352_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713858313
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153981_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153755_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Leesik az állad: Teljesen átalakult Nagy Melanie - Videó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lfelAS4BI7Khp-pXJCdkfrh4dZ4HvkH5DhQHWSUXDbs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWE4Y2M4OTk3NDRkYmY4MTBiNzM0ZjVkNmJkZjI0.jpg
Babavárás

G.w.M nagy bejelentést tett születendő gyermekéről: "Majd az utolsó előtti pillanatban..."

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/awrQ-0QV1X1v_Au8TYDY_5a7o_AiRrt5JjfYMBKOmvo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdlMzI1MzQ2OGZhZjQzZGU5NzQ1Y2YxZjNlNDNhZGQ1.jpg
Kamu

Álhírek tépik fel a család sebeit: a kamuportálok szerint VV Fanni életben van