700 ezres kárt okozott Oszter Sándor

Felmérték a károkat tegnap a MOM Park mélygarázsában, miután a Kossuth-díjas színész előző nap a falnak és egy márványoszlopnak hajtott terepjárójával. Oszter közleményben tudatta: nem fogyasztott alkoholt.
Felmérték a károkat tegnap a MOM Park mélygarázsában, miután a Kossuth-díjas színész előző nap a falnak és egy márványoszlopnak hajtott terepjárójával. Oszter közleményben tudatta: nem fogyasztott alkoholt.

Oszter Sándor jócskán megfizethet, amiért kedden délután autójával megrongálta az egyik budai bevásárlóközpont épületét. Információink szerint közel hétszázezer forint kárt okozott.

Újabb részleteket derített ki a Bors Oszter Sándor kedd délutáni balesetéről. Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy a színész terepjárójával nekiütközött a MOM Park falának, majd a mélygarázs falat sértette meg. A biztonsági őrök állították meg ámokfutását.

– Amint megtudtuk, hogy valaki kárt okozott az épületben, azonnal hívtuk a rendőrséget, hiszen ez rongálásnak számít. Akkor még nem sejtettük, hogy Oszter Sándor vezette az autót – tájékoztatta lapunkat az egyik neve elhallgatását kérő alkalmazott, majd további részletekkel szolgált.

– Először nekihajtott a mélygarázs előtti márványoszlopnak, majd visszatolatott, és újra nekilódult. Lehajtott a garázsba, ahol többször is lehorzsolta autójával a falat. Végül az egyik kollégám állította meg a művész urat: az autója elé állt, felszólítva, hogy álljon meg és szálljon ki.

Az alkalmazott szerint a Kossuth-díjas színész harsányan viselkedett, és bizonytalanul járt.

– Minden jel arra utalt, hogy valami befolyásolta a viselkedését. Én már csak az épületen belül lettem rá figyelmes. Láttam, ahogy tántorogva, dülöngélve bóklászott a földszinten. Több üzletbe is betért, végül a rendőrök vezették ki az egyikből – idézte fel a történteket informátorunk. – Állítólag csak azért nem bilincselték meg, mert közismert ember. Egyébként a kollégáim elmesélték, hogy Oszter a garázsban még számon is kérte őket. Azt állította, hogy a kocsija már négy hete áll a garázsunkban, tudni akarja, ki törte össze… Aztán mikor megtudta, hogy hamarosan rendőrök érkeznek, kikelt magából.

Amikor a Kossuth-díjas művész autójával az épület egyik oszlopának ütközött, több márványlap megsérült. A kár felmérése megkezdődött, és információnk szerint Oszternek mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

– Úgy hallottuk, hogy 600-700 ezer forint körüli a kár. A márványoszlop hat lapja megrongálódott és a tartó vasszerkezet is deformálódott. Ahhoz, hogy újraépítsék, vissza kell bontani, és a körülötte lévő érintetlen kőlapokat is el kell mozdítani a helyükről – árulta el egy helyszínen dolgozó szakember.

Szerettük volna megismerni a bevásárlóközpont vezetőinek álláspontját is, de nem kívántak nyilatkozni. Oszter Sándor azonban kiadott egy közleményt az esetről:

„Ittasan nem vezettem. Az esemény egyéb szerencsétlen következményeiért a felelősséget természetesen vállalom. Ellenségeim kárörömének mihamarabbi múlásában és híveim remélhetőleg nagyobb táborának megértésében bízva: Oszter Sándor.”

Egy óra múlva megismételték a vérvételt

Ahogy arról a Bors tegnap beszámolt, Oszter Sándort a Gyorskocsi utcai fogdaszolgálati orvosi ügyeleten kettős vér- és vizeletvizsgálatra állították elő. Lapunk megkérdezett egy szakértőt arról, mikor és miért van szükség erre a vizsgálatra.

– Ha a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a sofőr ittas volt az elkövetés időpontjában, mindenképpen el kell végezni rajta ezt a vizsgálatot – magyarázta dr. Kálnási Ágnes ügyvéd. – Azért nevezik kettős mintavételnek ezt a vizsgálatot, mert egy óra különbséggel megismétlik. Így tudják kiszámítani, hogy az illetőnek pontosan mennyi alkohol volt a vérében az elkövetés időpontjában.

Az esetet orvos szakértő vizsgálja, és néhány napig biztosan eltart, mire megszületik a pontos eredmény. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a művész úr alkoholt fogyasztott, mivel személyi sérülés nem történt, ittas vezetés miatt kell felelnie. Ilyen esetben leggyakrabban eltiltják a delikvenst a vezetéstől – tette hozzá.