Celeb

59 évesen is tele van vágyakkal – 20 évet is letagadhat Pápai Erika

Fái

Létrehozva: 2018.10.21.

Ez egyik legszebb, legnőiesebb magyar színésznő, aki férfiasan kemény döntéseket hoz nehéz helyzetekben. A 200 első randi napi sorozatban különleges anyát alakít, akivel nem könnyű az élet.

Trokán Péter azt mondta, boldog, hogy a férje lehet a sorozatban.

Az hiszem, jó kollégák vagyunk, öröm együtt játszanunk. Szórakoztató volt a közös munka, mert humoros, mégis ismerős volt minden szituáció a sorozatban. Pont a Vasárnapi Borsban olvastam a vele készült interjút, amiből meglepetésemre kiderült, mennyire hasonlóan gondolkodunk.

Lányával gonoszkodó anyukát játszik, persze, értem a motivációt.

Sokat csiszolgattuk a szerepet, hogy kiderüljön ennek a karakternek az árnyaltsága és az igazsága. Igyekszem belecsempészni, hogy kiderüljön, mi miért alakult így.

Izgalmas ez a karakter, és ön gyönyörű.

Köszönöm, én is úgy érzem, hogy ez egy izgalmas karakter, de a „külcsín” csak annyiban lényeges, hogy szeretnék mindenkit arra inspirálni, hogy fontos ennyi idősen is nőnek maradni. Rengeteg pozitív példa van erre manapság a világban. Felértékelődött az érettebb nők társadalmi, párkapcsolati rangja. Jane Fonda nyolcvanéves múlt, de még mindig forgat, és még mindig gyönyörű. Ez még Amerikában is reveláció.

Sok energiát fektet a kül­sejébe?

Van egy kedves vicc: Milyen jól néz ki a feleséged! Igen, csak másfél órával tovább tart neki! A humort félretéve, az embert belülről konzerválja, ha érzi, hogy tényleg a saját útját járja.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem.

(Nevet) Igen, mert annyira burkoltan fogalmaztam. Nem a külsőmre, hanem a dönté­seimre vagyok büszke, amit nehéz szituációkban hoztam.

Például amikor a kisfia született, és eljött a szín­házból?

Például. Azt tanították nekem, hogy ez egy hosszú távú pálya, de ez nem volt mindig ennyire egyértelmű. De azt hiszem, mostanra megértettem.

Megéri hűnek maradni önmagunkhoz?

Nagyon nehéz, de akkor is őrizd meg magad. Higgy magadban!

Amikor megláttam, hogy élőben is mennyire karcsú, azonnal megettem hat pogácsát.

Valaki azt mondta egyszer, hogy: jaj, milyen jól nézel ki, hogy csinálod? Mondtam neki, hogy sokat tornázom. Mire ő: ja, úgy könnyű! Hát ennyi! A nővérem is teltkarcsú, mégis nagyon csinos. Valaki vékony, valaki ki telt alkat, ez abszolút nem számít. Amikor elmegyek tornázni, mindenki levetkőzik, és mindenkinek van valamilyen „problémája”, de ez senkit sem érdekel.

Rákosligeti, vagyis félig pesti, félig kertvárosi?

Igen. Még egyedül mehettem óvodába a kistáskámmal, egyedül jártam iskolába, nem kellett buszra szállnom. Biciklizhettem, kertünk volt, ilyen értelemben inkább a vidéki nyugalmat hoztam. Annak idején tőlünk csak vonattal lehetett bejönni a városba. Nagy távolság volt, és jó volt vágyakozni arra, hogy egyszer én is benne leszek ebben a világban.

Névjegy

Született: Született: 1959. október 4., Budapest
Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1985-ben végzett Iglódi István tanítványaként. Már harmadéves korában főszerepet játszott a József Attila Színházban, ahova először szerződött.
1986-tól a Vígszínház művésznője, 2000 óta szabadúszó a Jászai Mari-díjas színésznő.
Fontosabb szerepei – Színház: A padlás – Kölyök, a naiv szellem 530 éves, Össztánc, West Side Story – Maria. Televízió: Nyolc évszak, 200 első randi

Egyszer azt mondta, misztikus, ahogy megismerte a férjét. Hogy történt?

Nem is misztikus, inkább sorsszerű, romantikus. De már nem szeretek a múltról beszélni. Mindenesetre nagyon szép, nagyon édes gyerekem született ebből a kapcsolatból.

Tizennyolc éves?

Igen. Róla szól a világ.

A sorozatban két lánya van, az nagyon más?

Nagyon! Egy fiú egészen más, de erre a tapasztalatra nagy szükségem volt. Nekem nővérem van, az unokatestvéreim is mind lányok, és ott van még anyukám, illetve a nagymamám is, tehát sok női energia vett körül. Aztán megkaptam ezt az igazi kihívást: hogy milyen is egy fiú. Nagyon jó! Anyának lenni fantasztikus.

A fiú „szerelmes” az anyjába, vele könnyebb lehet.

Nem, egy fiú ugyanolyan érzékeny. Az egyik csembaló, a másik kürt, teljesen mindegy, mindkettő finomhangolást igényel. Anyukámmal lánygyerekként a viszonyom egészen más volt. Őt csak egyetlen dolog motiválta, a szeretet és az elfogadás. Soha, semmire nem presszionált, mindent elfogadott, támogatott. Bármilyen nehézséggel hozzá lehetett fordulni, mindig szeretettel közeledett felénk. Ha olyan anyukám lett volna, amilyet most én játszom, akkor állandó vendég lennék egy pszichoterápián. (Nevet)

Az ilyen anya sem rossz, keménységet ad az élethez.

Igen, ez is motiválhat. Nekem például volt olyan kapcsolatom, ami visszagondolva borzalmas volt, de olyan kemény kiképzésnek vetett alá, ami később rengeteget segített. Csak azért is!

Szerepelt már hasonló sorozatban?

Napiban nem, de életem első sorozta főiskolásként a Nyolc évszak volt. Götz Anna barátnője voltam. Utána az Öregberényben játszottam Szilágyi Tibor feleségét.

Van még önben vágy?

Amikor legmélyebben voltam az életemben, nem voltak vágyaim. Van olyan helyzet, ami annyira lehúz minket, annyira kilátástalan, hogy nincs jövőképünk, semerre nem tudunk elindulni. De amikor már meg tudjuk fogalmazni, hogy mit akarunk, akkor újra kinyílik a világ. Most azért érzem magamat újra boldognak, mert rengeteg tervem és vágyam van.

Például?

Igen egyszerű, megtanulni rendesen angolul. Nem akarok úgy meghalni, hogy ne tudjak úgy kommunikálni, hogy tényleg megértsenek egy idegen nyelven. Szakmailag konkrétan tudom, mi az a két dolog, amit nagyon szeretnék a közeljövőben. Ez az énekléssel kapcsolatos, azt még meg fogom csinálni. Na és el akarok menni Ausztráliába, megnézni a Nagy Korallzátonyt. Remélem, a gyerek is jön! Hátha sikerül.

Egy tökéletes nap?

Süt a nap! Függő vagyok a naptól, az nem számít, hány fok van. A tökéletes az, ha tudom, mindenki jól van, akit szeretek. Ha energikus vagyok, nyitott, akkor mindennek tudok örülni. Akkor hallom a természetet, érzem az illatokat, egyedül tudok lenni, az egy tökéletes nap.   

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163850_auto_resized.jpg
origo.hu

Nemcsak finomabb, de egészségesebb is a kovászos kenyér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szívszorító: II. Erzsébet királynő megtagadta Harry herceg utolsó kívánságát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164562_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162450_auto_resized.png
metropol.hu

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714126812
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/BBm89KGEikCqbO70Izrwt_ljcc9qDMYkg9o07tevxuo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q2MGEyMTdkMzI4YzQzZTg4NGJiM2JmM2Q3MjhkYjM1.webp
LEGENDA

„Ez nem munka” - az élő legendának megvan a véleménye Marics Petiékről

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/XTGjAseOX3F0olDB3xThaFzikFRaF44oRWEn53_QSQ4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.webp
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában