50 milliót bukik a nőket lenéző Ákos

Valószínű maga Kovács Ákos sem gondolta volna, hogy az Echo Tv-nek adott interjújában a nők egyenjogúságáról alkotott véleményével mekkora öngólt rúg. Szerződést bontott vele a Telekom.
Valószínű maga Kovács Ákos sem gondolta volna, hogy az Echo Tv-nek adott interjújában a nők egyenjogúságáról alkotott véleményével mekkora öngólt rúg. Szerződést bontott vele a Telekom.

Ugye emlékeznek ezekre a szavakra? Az énekes szerint a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem az a legfontosabb dolguk az életben, hogy valakinek gyereket szüljenek. Úgy tű­nik, ezzel a kijelentésé­vel nemcsak a magyar internetes tár­sa­da­lom­nál verte ki a biztosítékot, ha­­nem a hosszú évek óta egyik főszponzorának számító Magyar Telekom Csoport vezetésénél is. A társaság ugyanis tegnap bejelentette, hogy kiszáll Ákos mögül, és nem fi­nan­szírozza tovább zenei munkásságát.

Pontosan nem tudni, hogy mekkora érvágást is jelent egy ilyen szponzorációs visszalépés. A Magyar Telekom Csoporttól szerettük volna megtudni, miből is állt pontosan Ákos támogatása, és nagyságrendileg mekkora támogatásról is beszélünk, de a vállalat lapzártánkig nem válaszolt a hozzájuk eljuttatott kérdéseinkre. Egy, a showbiznisz világában jártas, névtelenséget kérő bennfentes azonban részletekkel is szolgált:

– Pénzben kifejezve éves szinten ötvenmillió forintos nagyságrendről beszélhetünk. Tudomásom szerint a Magyar Telekom Csoport nemcsak anyagilag, hanem technikai-technológiai támogatóként is hozzájárult Ákos koncertturnéjához. Ez a fajta támogatás is súlyos tízmilliókat jelent. Ha egy ilyen mamutvállalat megmerte tenni ezt a lépést, akkor fennáll annak az esélye, hogy a többi, kisebb szponzorcég is felbontja a szerződést Kovács Ákossal – vélekedett a szakember.

Ákos menedzsmentje rövid közleményben tudatta, hogy tudomásul vették a Telekom szerződésbontását.

Politikai hullámok

Már a politikusok is hallatják a hangjukat az ügyben. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ízlésdiktatúra a Telekom Ákos elleni lépése, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere szerint pedig undorító, amit a zenésszel művelnek.

Ezt írta a távközlési cég

„(...) cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével.
A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását” – áll a cég hivatalos közleményében.

Tiltakoztak

Gyengére sikerült Ákos szerdai koncertje előtti tiltakozó flashmob. A Facebookon verbuválódott az a csapat, amelynek tagjai transzparensekkel hozták mindenki tudtára, hogy nem értenek egyet Ákos mondataival. A tiltakozók között elvétve lehetett csak fiatalokat látni, leginkább középkorú és idősebb emberek döntöttek úgy, hogy részt vesznek a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás nevű Facebook-csoport megmozdulásával.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán