Celeb

5 celeb, aki a hajával sokkolta a világot

Bors

Létrehozva: 2012.08.14.

A hollywoodi celebek igen sokszor változtatják meg drasztikusan frizurájukat. Legutóbb Miley Cyrus énekesnő sokkolta rajongóit rövid hajával. A téma kapcsán összegyűjtöttük a hasonlóan hirtelen hajváltoztatásokat.

Az amerikai énekesnő, Miley Cyrus nemrégiben drasztikus változáson ment át. Hosszú szőkés-barnás haját, rövid hidrogén szőkére cserélte. Az új séróról készült fotót természetesen egyből posztolta is a világhálóra, amelytől több rajongója is sokkot kapott. Pedig az új, vagányabb külső igazán illik a tetoválásokért rajongó tinisztárnak. Összeszedtük Cyrushoz hasonlóan hirtelen hajvágatokat, akiknek bejött az imidzsváltás. 

A rövid haj nem mindenkinek áll jól, ezért aki változtatni akar nem árt, ha tisztában van vele: szép fejforma és bájos vonások elengedhetetlenek a viseléséhez. A rövid haj ugyanis még inkább kiemeli az arc meglévő karakterét. 

A drasztikus váltás hátterében Csehák Hajnalka pszichoanalitikus szerint gyakran áll párkapcsolati vagy életmódbeli változtatás. Egy nagy szakítás után sokszor az új külső segíti a továbblépést, vagy ezt követően sikerül új életet kezdeni. A belső átrendeződéssel a külső is átrendeződik. Új pasi, új frizura, új élet - ahogy szokták mondani. A hírességek esetében viszont gyakran egy szerep miatt kell átalakulni. A drasztikus váltás ilyenkor csak időleges - tette hozzá a szakértő. 

Rihanna 

Az énekesnő az egyik legjobb példa az állandó frizuraváltoztatásra. Hol szőke, hol égő vörös, hol egyenes vagy éppen göndör hajjal szórakoztatja rajongóit. De azért az mégis meghökkentő volt, amikor rövid feketére váltott. Persze a szakmájához is hozzátartozik az állandó alakváltás. „A popsztárok esetében általában imidzsváltást jelez egy-egy új frizura, például, amikor kijönnek egy új lemezzel. Gyakran egész klipsorozatokat forgatnak le előre. Rihanna esetében, ezért történhetett, hogy az új dala premierjével egy időben már hosszú hajjal jelent meg a különböző celeb gálákon”- árulta el Koczka, aki a magyar celebek kedvelt fodrászaként, ugyancsak sok alakváltozás tanúja volt már.

„A hosszú vagy rövid haj a celebek esetében sokszor az évszaktól is függ és az adott divattrendektől. A stylistok, divattervezők visszanyúlnak egy-egy korszakhoz és az áramlat hatással van a hajviseletekre is. A celebek innen nyerhetnek ötleteket. Jó esetben hallgatnak a szakértőcsapat véleményére, de sok olyan esetben önkényesen találnak ki maguknak trendeket” - folytatta a fodrász, akinek vendégei általában elfogadják az ötleteit és hagyják magukat rábeszélni a változtatásra. Nem egy sztárátalakulást kísérhetett végig. 

Tatár Csilla

A Mokka műsorvezetőjét annak idején szintén hosszú, szőkés barna hajjal ismerhette meg a nagyközönség. Korábban úgy gondolta, igazán nőies vonásokat ez a hajviselet eredményez, de ma már el sem tudja képzelni magát hosszú hajjal. A rövid haj is lehet a nőiesség kifejezőeszköze, csak tudni kell hordani. Lényeg, hogy jól érezze magát az ember a bőrében és összhangban legyen a személyiségével. A nézőktől is rengeteg pozitív visszajelzést kap és nem csak férfiaktól. Úgy érzi, ez a haj illik igazán hozzá.

- Nem volt bajom a hosszú hajjal sokféle változáson mentem keresztül az életemben akkoriban. 26 éves voltam, félúton a fiatal lány és az érett nő között, amikor levágattam a hajam. Utána én is meglepődtem, de sokkal magabiztosabb lettem és rájöttem, én egy rövid hajú nő vagyok. Ez vagyok én! - árulta el a Mokka műsorvezetője, Tatár Csilla a nagy változtatás hátteréről, aki a Megamánia műsorvezető válogatójára már az új külsővel érkezett. Új stílusának is köszönhette, hogy sikerült a casting, hiszen a vagány külső igazán jól illett lendületes bejátszókhoz.

Tóth Gabi

Annak idején a Megasztár második szériájában hosszú, barna hajjal robbant be a köztudatba még kislányként. Azóta jégszőke, rövid séróra váltott ő is. De az énekesnő esetében a színpadon használt ruhák és kellékek is abszolút összhangban vannak a hajviselettel. Tóth Gabi újra meg újra képes átlényegülni egy-egy új külsőt felvéve. (Az ötlet persze nem új keletű és a legnagyobb mestere a profi szakembergárdát mozgató popdíva: Madonna.) „A magyar celebek esetében a hollywoodi fajta profizmus még nem annyira jellemző, de vannak kivételek is. Tóth Gabi például nagyon ügyel az imidzsére. Újabb és újabb ötletekkel áll elő és közben felfelé ível a megjelenése” - folytatta Koczka.

Emma Watson

A Harry Potter széria gyereksztárja igazán szép nővé érett. A mese sorozatban még dús barna hajzuhataggal ismerhettük meg mára azonban fiúsan rövid frizurája van. Talán azért is vágatta le a haját, hogy megszabaduljon a tíz éven keresztül játszott Hermione Granger karakteréről. Sikerült neki, sőt, kifejezetten előnyös volt a váltás. Franciásan bájos, visszafogott és elegáns megjelenést kölcsönöz Watsonnak az új haj. 

Victoria Beckham

A Spice Girls egykori énekesnője bár még mindig kórosan sovány, nagyon jót tett neki, mióta levágatta a haját. Éveket fiatalodott tőle. A modell-sztárfocista David Beckham felesége egyébként nagyon szereti a változtatásokat, az elmúlt évek során szinte kaméleon gyorsasággal váltogatta megjelenéseit. Emögött azonban nem valamiféle koncepció, hanem az unaloműzés áll. A hajának és a férjének köszönheti, hogy még benne van a köztudatban.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157397_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai végjáték a Magyar Kupa elődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157031_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152307_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713926712
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit