Celeb

43 évesen is gyereket vállalna Pataki Zita

Fái

Létrehozva: 2015.12.19.

Pataki Zita minden este ott van a nappalinkban, szinte családtag, mégis keveset tudunk arról, hol, kivel él, mi okoz neki örömet, és mi fájdalmat. Az RTL Klub időjósa elárulta, boldog, ha gyerekeken segíthet, és válaszol a saját családalapítását firtató kérdésekre is.

Mivel tölti az ünnep előtti időszakot?

Igyekszem segíteni. Például összefogtam a székesfehérváriakat, és 19-én a hátrányos helyzetű gyerekeknek tanulási tréninget tartok. Cégeket kértem fel, akik szintén segítenek. Például egy kislánynak, akinek siketek a szülei, az az álma, hogy fodrász legyen. Sikerült neki nem­­csak ingyen hajvágást intézni, de beszélgetést is a fodrásszal, hogy választ kapjon a kérdéseire. A felajánlások személyre szabottak, nyomon követhetők. Egy ilyen program, szintén a fehérvári művelődési házban, már volt Télapókor is. 21-én a Vöröskereszttel Poroszlóra utazom. Szaloncukorangyal leszek, és nagyon szegény sorsú gyerekekkel találkozom. Én szerettem volna odamenni.

Miért?

Mert Heves megyei vagyok, Abasáron nőttem fel. Azon a környéken nincs probléma, gazdagabbak a falvak. A legszegényebbeket akartam meglátogatni, ezért arra kértem a Vöröskeresztet, nézzenek olyan települést, ahol nehezebb az élet.

Nyomot hagyott önben a vidéki élet?

Abban, hogy vidékre költöztem, ennek nagy szerepe van. Hiányzott az a fajta bensőséges közeg, amiben tizennégy éves koromig éltem. Mátra alján, falu szélén nőttem fel. Kinéztem az ablakon, és a Kékestetőt láttam.

Furcsa lehet a város után ez a nyugalom.

Sokan meg is kérdezik, hogy tudok ilyen csendben élni? Budapestre járok dolgozni, ott van részem zajban. Most éppen az er­dő felé tartunk a férjemmel, Attilával. Óriási nyulakat látok, estefelé pedig sok őzzel, szarvassal ta­lálkozunk. Mindennap sétálunk, ballagunk kézen fogva, jól felöltözve. Előtte jól begyújtunk a cserépkályhába. Ez is álmunk volt. Hazatérve eldöntjük, hogy forralt bort vagy forró teát igyunk. Adventkor gyakran sétálunk Fehérváron, de itt, Sukorón is rendeznek ün­nepséget. Vacsorát, lángost, forralt bort kapnak a helybéliek az utcán, miközben a gyerekek műsort adnak. Nagyon szeretem ezt az időszakot. Gyöngyszem ez a falu.

A férje is bírja ezt a nyugalmat?

Nagyon is! Amikor a leendő otthonunkat kerestem, jártam a Fehérvár környéki falvakat, hogy rátaláljak arra a helyre, ami megérint. Ez lett Sukoró. Egyedül voltam, amikor először begurultam kocsival a faluba. Szétnéztem, és könnyes lett a szemem. Félreálltam, és felhívtam Atit. Azt mondta, ha így érzel, akkor ott fogunk élni.

Dolgozik az ünnepek alatt?

December 21-től rám esik a munka. Szenteste ketten leszünk Atival, karácsony első napjától pedig mindennap máshol ünnepelünk. Család, barátok, főleg ott, ahol gyerekek vannak. Igaz, hogy dolgozom, de mindennap me­gyünk társaságba.

Akkor gondolom visszaül az autóba?

Többnyire vonatozom, de az ünnepek alatt nem szeretnék. Összejövünk a pesti barátokkal, ahol gyerekek is vannak. Sokat beszélek gyerekekről? Azért, mert már tudom, mi lesz a következő kérdés. Válaszolok is: nagyon reméljük, hogy jövőre már mi is saját gyermekünk kö­rében ünnepelünk.

Ezek szerint amióta férjhez ment, azzal nyaggatják, hogy miért nem szült még? Hogy viseli? Kiborítja?

Sokan, nagyon sokan erről kérdeznek. De nem bánom. Na­gyon jó, hogy engem kérdeznek, mert jó barátságban vagyok az idővel. Nekem nem okoz problémát, hogy múlik. Elmúltam negyven, de rendben van ez így. A sorsra bízom... Elfogadó vagyok, elfogadom, amit az élet ad. Mert szeretem az életet. Nem sürgetem a babát, de remélem, hogy 2016-ot megkoronázza a sors, és minden álmom valóra válik.

December 21-én – holnap – lesz három éve, hogy összeházasodtak. Ennyi idő után is ugyanúgy érez a férje iránt?

A mai napig ugyanolyan jó vele élni. Hihetetlen szerencsénk van, hogy egymásra találtunk. Egyszerűen imádom őt! Csodálatos, ha az ember megtalálja a párját. Ugyanúgy várja a karácsonyt, mint én. Jó vele sétálni, mellé bújni este. Mindig rácsodálkozunk, olyan, mintha ezer éve együtt lennénk. De legalábbis harminc éve!

Soha egy kis veszekedés, kiabálás?

Egyáltalán nincs! Azt mondják, minden párkapcsolatban van veszekedés, de ez nem igaz. Ez du­ma! Mi nevetni szoktunk. Sőt olyan nevetőgörcsöt szoktunk kapni, hogy húsz percig abba sem hagyjuk. Imádom a hu­morát, imádom őt!
 

Életút:

1970–1990-es évek

Abasáron született, ott élt 14 éves koráig. Két testvére van.

1990–2000-es évek

1996-ban végez az ELTE-n magyar–könyvtár szakon, majd az Államigazgatási Főiskolán, 2004-ben az ELTE állam- és jogtudományi karán, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakán szerez diplomát. Az RTL Klub időjárás-jelentője.

2000–2010-es évek

2012. december 21-én házasságot köt. Rá egy évre Fehérvárra költözik.

Napjainkban

Sukorón él a férjével. A tévézés mellett gyerekeket és felnőtteket tanít.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162601_auto_resized.jpg
origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714086308
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714086308
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja