30 ezerből tengődik kastélyában Oszter Sándor

„A vádlotti védekezés minden pontjában megdőlt!” – mondta a bíró Oszter Sándor ittas vezetési ügyének indoklásában. A színész fellebbez.
„A vádlotti védekezés minden pontjában megdőlt!” – mondta a bíró Oszter Sándor ittas vezetési ügyének indoklásában. A színész fellebbez.

„Nem értelmezhető az ítélet! Fellebbezek!” – közölte Oszter Sándor, majd elviharzott a tárgyalóteremből. De előbb nézzük meg, miért kerülhetett ilyen idegállapotba a színész.

Csütörtökön tárgyalták első fokon a színész 2014. február 11-én este okozott balesetét: a MOM Parkban rongálta meg autójával a burkolatot. Most szakértőket és az akkor intézkedő rendőr járőrt hallgatták meg.
A színész korábban többször védekezett azzal, hogy a baleset után ivott: most a szakértők azt mondták, ez lehetséges.

– Oszter Sándor szervezete kétszer olyan gyorsan bontja le az alkoholt, mint egy átlagos emberé – indokolták.

© Fotó: MTI

A meglepetés ezután jött. A korábbi tárgyaláson ugyanis a bíró érdeklődött Oszter bevételeiről, vagyonáról is. Ő azonban hallgatott, így a bíróság a hivatalos szervektől kérte a számokat. Most ismertette a bíró a tényeket: a hatalmas budai házáról és diósjenői vadászbirtokáról is ismert Oszter nevén nincs ingatlan! A NAV adatai szerint ráadásul 2013-ban 377 525 forint, 2014-ben pedig 383 943 forint volt az éves bevétele. Tehát havonta alig több mint harminc­ezer forintból él?...

Dr. Gebe Zoltán bíró végül kihirdette: Oszter Sándor ittas járművezetés miatt bűnös! Ezért őt száznegyven óra közmunkára ítélte, amely alatt könnyű fizikai munkát határozott meg, minimum heti egy alkalommal. Oszter jogosítványát két év öt hónapra vette el, és neki kell állnia a perköltséget is, megközelítőleg nyolcvanezer forintot.

– Ilyen nehéz anyagi helyzetben élő vádlott esetében a pénzbüntetés nem jöhetett szóba – indokolta meg döntését a bíró, és azt is elmondta: a vádlotti védekezés minden vádpontban megdőlt. Megállapítható, Oszter Sándor ittasan vezetett.

FBI-ügynök is volt

Oszter Sándor a MOM Park parkolójának bejáratánál lévő oszlopot tarolta le, jó pár márványtábla tört ripityára. Ezt követően a parkoló őreinek segítségével parkolt le, majd felment az üzletházba. A rendőrök kérésére nem fújta meg a szondát, vérvételre vitték, amelynek során FBI-ügynöknek mondta magát. Később számtalan variációval védte magát: nem ivott, nem ő vezetett...

Oszter a parkolóban, az ítélet után azt mondta a Borsnak: elfogadhatatlan az ítélet, fel van háborodva.

– Volt egy koncepciója a bíróságnak, és ahhoz alakította az ítéletét. A szakértők véleményét és a tényeket pedig nem fogadta el. Nem vezettem ittasan az autómat, ártatlan vagyok. És képes azt mondani erre az ítéletre, hogy méltányos? Hát én nem érzem annak. Ha közmunkára megyek, majd úgy fogom fel, hogy sportolok, de fellebbeztem – magyarázta.