Karrier

Fél évszázada van a pályán Csongrádi Kata – elképesztő fotók a művésznő múltjából

Bors

Létrehozva: 2023.05.06.

Május 7-én, vasárnap délután ünneplik Csongrádi Kata 50 éves színészi-énekesi jubileumát. Most néhány régi fotóval idézzük fel Kata pályafutását!

Pótszékes teltház van a Stefánia Palotában Csongrádi Kata vasárnapi 50 éves színészi-énekesi jubileumán, a jegyeket pillanatok alatt elkapkodták. Nem csoda: Csongrádi Kata - aki híven ápolja nyolc éve elhunyt férje, a szövegíró S. Nagy István emlékét – töretlen népszerűségnek örvend és az évek semmit nem vettek el a lendületéből,  pozitív életszemlélete erőt ad azoknak is, akik testi-lelki bajoktól szenvednek. Ráadásul olyan sztárvendégeket hívott, mint Csonka András, Jáger Gyula, Kocsis Tibor, László Attila, Sipos Péter, Straub Dezső és DJ. Dominique. Élőben kíséri a Stúdió 11 és a Varidance táncegyüttes.

Csongrádi Kata, Csonka András
Csongrádi Kata 50 éve van a pályán

Csongrádi Kata valójában Csongrádi Mária néven látta meg a napvilágot, csakhogy édesanyja is ezen a néven szerepelt rendezőként és színészként, így az első nyilvános balettvizsgája után átíratták a keresztnevét Katalinra. S hogyan lett ebből Kata? Ezt a Csókolj meg, Katám című darabnak köszönheti, aminek egy részletét előadták a Színművészeti Egyetemen. Később aztán az Operett Színházban eljátszhatta a darab főszerepét és 17 évnyi tagsága során a szubrett szerepek mellett eljátszotta például a Zsuzsanna és a vének bibliai hősnőjét, partnere volt Bessenyei Ferencnek a nagy sikert aratott Hegedűs a háztetőn című darabban, játszott Latinovits Zoltánnal A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak című előadásban, Dajka Margittal és Galambos Erzsivel a Szerdán Tavasz lesz című előadásban. 

Csongrádi Kata, Koncz Gábor
Koncz Gáborral

Számos prózai szerepet is játszott, kedvence volt az Én és a kisöcsém Kelemen Katója vagy a Dunakanyar kávéfőzőnője. 17 éven keresztül volt tagja a Magyar Rádió Szabó család sorozatának, amelyikben olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Gobbi Hilda, Kállai Ferenc, Tolnay Klári, Sinkovits Imre, Lukács Sándor...

Sokoldalú művész, akinek az ének, a tánc és az írás a lételeme. Verseket, színdarabokat és könyveket is írt, hét darabját be is mutatták. 23 éven keresztül játszotta Sissyt nemcsak itthon, hanem például Bécs, München, Augsburg, Ulm, New York, Los Angeles, Stockholm, Malmö színházaiban is. 

Csongrádi Kata
23 éven át játszotta Sissyt

Szintén nagyon népszerű volt Dérynéről és Bajor Giziről készült darabja, valamint az egyiptomi ihletésű Csoda az élet, Nofretete című előadás. Írt és rendezett tévé filmsorozatot, jelentős szerepeket kapott mozi- és tévéfilmekben – felsorolni is sok lenne. 

Csongrádi Kata
Andorai Péterrel a Téves kapcsolásban

Közben íróként és zeneszerzőként is megmutatta magát: hat könyvet írt, többek közt az S. Nagy Istvánról szóló Slágergyárost és a három kiadást is megért Ne add fel! címűt. Legutóbb platinalemez lett a Hogyha szeretsz című tavalyi albuma. Sikert aratott tévés szerkesztő-műsorvezetőként is, a Slágergyárosok Csongrádi Katával (TV2) vagy a Napsütéses Kataságok (Hatoscsatorna) sok nézőt vonzott, utóbbiból interjúkötet is született.

37 éven keresztül volt társa férje, S. Nagy István dalszövegíró, akinek az emlékére minden évben koncertet szervez. Idén május 7-én lesz az emlékkoncert, amin egyben Csongrádi Kata 50 éves pályafutását is megünneplik.

Valamennyi tevékenységemmel igyekszem erősíteni másokban a pozitív életszemléletet és a reményt, hogy "Túl a könnyeken, vár még győzelem", hiszen "Csoda az élet!"

– mondta a Ripostnak a művésznő, aki a kerek évfordulóhoz közeledve egy kis retro videóban köszönte meg mindazt, amiért hálás lehet.

– Köszönet a családomnak, akik minden áldozatot meghozva taníttattak és felneveltek, köszönet a férjemnek, akivel 37 éven keresztül együtt lehettem jóban-rosszban, egészségben-betegségnek és köszönet a barátaimnak, kollégáimnak, akik segítették és segítik az életemet. S köszönet a közönségnek, hogy immár 50 éve szeretettel fogadnak a színpadon – foglalta össze Csongrádi Kata, akinek a vasárnapi jubileumi előadáson is vastapsos fogadtatásban lesz része egészen biztosan.

Legújabb dalát is megmutatjuk, amit a havasi gyopár legendája ihletett, miszerint a Betlehemi Csillag – miután elvezette a Három Királyokat a Jászolhoz – tovább vándorolt és egy sziklás helyen leszállt a Földre, hogy Életvirág-ként hirdesse: túl lehet élni a túlélhetetlent is. A dalt Szász M. Attila hangszerelte.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173335_auto_resized.jpg
origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714445409
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173853_auto_resized.jpg
vg.hu

Betelt a pohár Varga Mihálynál: pénzt kért az EU-tól, de nem adtak – a déli határra vinné az uniós biztost

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174005_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kitálalt a Liverpool legendája: karakteres vélemény a Szalah-Klopp afférról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714445409
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714445409
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173839_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiesett az apró felsőből a TV2 sztárjának hatalmas keble - Fotó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon