ÚJDONSÁG

Marton Adrienn egyszerű balinéz ékszereket kínál - A szakértő szerint sokszoros áron

Létrehozva: 2023.02.06.

A hegedűművész felesége új vállalkozásba kezdett, különleges ékszereket árul, melyeket balinéz pap áld meg.

Edvin Marton és felesége, Adrienn 2021-ben döntöttek úgy hogy két gyermekükkel közösen a festői szépségű Balira költöznek. Nem ismeretlen számukra a szülőföldjüktől messze élni, korábban laktak már Los Angelesben és Miamiban, ahogy az édesanya fogalmazott, ezúttal is keresték az új élményeket.

Marton Adrienn
Adrienn úgy döntött, új vállalkozásba kezd Fotó: TV2

A kalandvágyó édesanya elindította új, saját vállalkozását, amelyen belül Balin készült ékszereket árusít. A letisztult, egyszerű és visszafogott stílusú nyakláncok, karkötők, gyűrűk helyi alapanyagokból készülnek és a térségben élő lakosok keze munkáját dicsérik. Az árak az alapanyagok méretét és anyagát tekintve első látásra borsosnak tűnnek. 

Túlárazott lenne?

Megkerestünk egy szakértőt, s arra kértünk, mondja el a véleményét.
Baldy Éva 40 éve aranyműves és 22 esztendeje annak, hogy a férjével vállalkozók lettek. Mindenképpen fontosnak tartotta leszögezni, hogy semmilyen rossz szándék nincs benne, csak a nyilvánvaló tényeket mondja el arról, amit a weboldalon lát.

- Először is mindenki azt árul és olyan áron ahogy szeretné, persze a törvényt betartva. Hogy igaziak-e a kövek? Minden bizonnyal igen, ezek nem olyan drágák, pláne Balin. Fillérekbe kerül a lávakő, a zafírok picik, ezek is olcsók, a madzag szintén filléres alapanyag - kezdte a Borsnak Éva, arra utalva hogy igencsak túlárazottak az egy-egy apró ásvánnyal díszített ékszerek. 

Egy lávakő például 300 és 1000Ft között mozog, a szatén zsinórok métere pedig 60 és 400Ft között megvásárolható. A legmagasabb árak többszörösét kéri el Adrienn. Hozzá kell tenni, a befolyt összeg egy részét nemes célokra fordítja: munkát ad a helyi lakosoknak és támogat egy alapítványt, melynek keretein belül gyermekeknek segítenek.

Ezért is köszönöm, hogy minden egyes ékszer megvásárlásával az ár 5 százalékával hozzájárultok a Sjaki-Tari-Us balinéz alapítvány munkájához, akik mentális támogatást, fejlesztést, oktatást adnak azoknak a gyermekeknek, akik másképp különlegesek, mint mi, de semmiképp sem kevesebbek.

 - írja a weboldalon Adri, aki további előnyöket is felsorol, hogy miért érdemes megvásárolni az itt található árukat és hisz abban, hogy ezzel másoknak és a Földnek is segít.

Az ékszerek a fenntarthatóság jegyében készültek, újrahasznosított ezüstből, tükrözve a tudatos szándékot és a felelősségteljes fogyasztást.

Baldy Éva hosszú évek szakmai tapasztalata alapján elmondta, szerinte valóban elősegíthető-e ezzel a módszerrel a fenntarthatóság.

- Van tört ezüstöm, amit beviszek egy olyan céghez akik átcserélik fémjelezhető, úgynevezett orig anyagra amiből dolgozni fogok. Ők kifogják színíteni, azaz színezüstöt csinálnak belőle. Ezt úgy teszik, hogy kivonják az ötvöző anyagokat és újra beötvözik 924-s finomságra. Kizárt dolog, hogy a tört ezüstöt összeolvasszák és abból készítsenek ékszert - vélekedett a szakember, aki több évtizede elismert a szakmájában. 

Az Adrienn által forgalmazott termékek árai láttán valóban tágra nyílik annak a szeme, aki otthon van az ékszerek és ásványok világában. Mindezek ellenére Éva kihangsúlyozta, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen szempontok alapján, honnan és mennyiért vásárol, a lényeg, hogy a viselése közben jól érezze magát. Ha valaki elhiszi, hogy csupán egy ásvány megváltoztathatja az életét, a tudat valóban erőt adhat a céljai megvalósításához.

A köveknek vannak rezgéseik anélkül is, hogy megáldanák őket, de ez önmagában senkit nem fog meggyógyítani, gazdaggá tenni vagy segíteni, hogy szerelembe essen. Nem elég a kő varázserejében hinni, magunkban is hinni kell!

 - zárta a gondolatait Éva, aki maga is ezoterikus-spirituális beállítottságú, ám két lábbal áll a földön.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171789_auto_resized.jpg
origo.hu

Top 15: híres és gyönyörű színészek, akik borzalmasan elhíztak vagy drámaian megöregedtek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714429511
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173258_auto_resized.jpg
vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174853_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A pszichológus szerint nem hirtelen felindulásból késelte meg társát a bőnyi iskolás lány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27573_resized.jpg?avcount=1714429511
origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173590_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173658_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714429511
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/wbUDFdze6haVVc1P2lO-IgzycDNu8ZXib-WoByUpYbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlhOTE1ZTczODU1YTQ0Y2RiNTEzYzJmODlhZTM4YWZj.webp
ROSSZULLÉT

Fel kell adnia? Ritka betegségéről vallott a Next Top Model Hungary versenyzője