Celeb

Balázs Andi a trollok ellen harcol: Ha nagy a fejem, kissebbítem, ha ritkás a hajam, kopasz képet teszek ki

Bors

Létrehozva: 2021.08.15.

Szívügyének érzi Balázs Andi a világhálón való bántalmazás elleni harcot, ami az internethasználat elterjedésével mindennapossá vált. Nemrég egy kisfiút vett védelmébe, aki gusztustalan, nyomdafestéket nem tűrő kommenteket kapott egy férfitól a közösségi oldalán.

Forrás: Bors

Balázs Andi a Borsnak mesélt arról, miért szánta el magát erre a fontos lépésre.

– Gyerekként engem is csúfoltak az iskolában, azonban akkoriban még nem létezett internet. Otthon nem kellett tovább foglalkoznom vele, biztonságban éreztem magam a szüleim mellett. Szerencsés helyzetben voltam, mert mindent meg tudtam beszélni velük, ők pedig segítettek feldolgozni, ha valami rossz történt velem. Az online tér miatt viszont a bántalmazás a tanítás végeztével sem szűnik meg. Gyakran a szülő és a pe­dagógus sem tud róla, hogy valakit piszkálnak a többiek. Nem bánnám, ha benne lenne a tantervben az erről való kommunikáció oktatása. Sok mentális, pszichés és fizikai tünetekkel járó betegség alapját képezi, mégsem beszélünk róla eleget.

Fiataloknak segít

Négy éve tanít fiatalokat, önismereti és önfejlesztő órákat tart nekik, így rengeteg ilyen problémával találkozik.

– A gyerekek elmesélik, minek vannak kitéve napi szinten. Az iskola után a csúfolódás tovább folytatódik a neten. Ez nagyon súlyos következményekkel jár. Szétszórttá válnak, nem teljesítenek jól, elszigetelődnek a barátaiktól. Ha segítségért fordulnak a tanárokhoz, az iskolaigazgatóhoz, sok esetben azt a választ kapják, hogy intézzék el egymás között. Többnyire a szülők is félvállról veszik a dolgot, illetve nem tudják, mi történik, mert a gyerek eltitkolja előlük. Beszélni kell róla, ez a megoldás kulcsa. A jelenség nemcsak a gyerekeket érinti, sok esetben fordulnak hozzám zaklatásnak kitett felnőttek is tanácsért.

endszeresen tesz lépéseket az online zaklatás ellen a TikTokon és az Instagramon. Mivel hatalmas követőtáborral rendelkezik, ha jelent egy fiókot, mert olyan tartalmat oszt meg, annak súlya van.

– A diákok hatvan százalékát érte már bántalmazás az interneten, de szinte eltilthatatlanok tőle, főként az online oktatás miatt. Kérdés, hogy a szülő mennyire tud figyelni arra, hogy a gyerek mit csinál a közösségi felületeken. Nemrég egy 12 éves, rendkívül tehetséges fiút próbáltam megvédeni, aki élő adásban zenélt. Elképesztően undorító, mocskolódó és bántó kommenteket kapott. Nagyon kedvesen kifaggattam, hogy van-e mellette felnőtt, aki moderálja ezeket a hozzászólásokat. Azt válaszolta, hogy nincs, de nem mindegyik bántja meg. Éreztem, hogy nem így van. Megkerestem azt, a fotóján egyébként a kislányával boldogan pózoló férfit, aki gusztustalan, nyomdafestéket nem tűrő dolgokat írt neki. Megkérdeztem tőle, hogy uram, ugye felfogta, hogy ő egy gyerek? Visszaszólt, hogy mi közöm hozzá. A tudtára adtam, hogy én egy felnőtt ember vagyok, aki tudni szeretné, hogy normálisnak érzi-e magát. Jelentettem a fiókját, ami három nap múlva megszűnt. Szerintem ő maga törölte.

Megkapta a magáét

A kinézete miatt neki is rendszere­sen beszólnak, de viccesen reagálja le a dolgokat.

– Nem mindenki tudja ilyen könnyedén kezelni ezt az egészet, ezért úgy gondol­tam, megmutatom, miként érdemes. Ehhez egy alkalmazást hívtam segítségül. Az mondták, nagy a fejem, ezért egy „plasztikai sebész segítségével kisebbíttettem”. Azzal piszkáltak, hogy ritka a hajam, ezért készítettem egy olyan videót, amin kopasz vagyok. Szoktam néha megjegyzéseket kapni a magas homlokomra, ezért úgy döntöttem, hogy „változtatok” rajta. Egy diadémmal takartam el. A mások külsején való gúnyolódás az óvodában volt divat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27560_resized.jpg?avcount=1714388111
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172467_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Bízom benne, hogy élve előkerül" – egyre sűrűbb a rejtély az Inárcsról eltűnt Mária ügyében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165736_auto_resized.png
hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168643_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172732_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714388111
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165655_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714388111
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714388111
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/VSAwKfF5HlFnFCm7_MIr1bmQDeoKLx6cfcV5ZKDShsI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzZTE5N2I0YWU0NTQ4ZTJhMmY3NTU2NzRiMGU1Mjcz.webp
Pletyka

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zNCR3cHVll-rLnvgHGHt4aQeUHa0DSxx-mWxB2bCuN4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxZDIwNGUxYmU0YTRmZTNiNTU3ZmY5NjYxMzUwYTBk.webp
Évforduló

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást