Celeb

Karsai Zita: Aki egy állatot tud kínozni, embert is

Bors

Létrehozva: 2021.02.21.

A várandósságának hetedik hónapjában járó Karsai Zita már most fontosnak tartja, hogy gyermeke egyszer majd megtudja, miképp kell helyesen bánni egy állattal. Zita a többek közt ezért is töltötte ki az állatvédelmi konzultációt.

Forrás: Saját

Karsai Zita táncművész élt már a világ több országában, de jelenleg Magyarországon tölti várandósságának hónapjait. Nagyon készül kislánya érkezésére és ugyan laza mami szeretne lenni, határozott elképzelései vannak a gyereknevelésről, például a tekintetben, hogy milyen viszonya legyen gyermekének az állatokkal. Zitának mindig is volt háziállata, így tudja, milyen érzés szívvel és lélekkel is közel kerülni egy állathoz. Ezért is érzi fontosnak azt, hogy az állatkínzást a megfelelő módon büntessék.

Nem talál rá magyarázatot 

- Aki egy ártatlan állatot bánt, annak a tetteire nem is tudok elképzelni épeszű magyarázatot. Egyszerűen borzasztó tettek ezek. Véget kell vetni az ilyen cselekedeteknek, másképp pedig nem lehet őket korlátozni, csak ha minimum olyan büntetést szabnak ki az állatkínzókra, mint azokra, akik embert bántanak. Hiszen a kettő nincs egymástól távol: aki egy állatot meg tud kínozni, az szerintem embertársaival is hasonlóképpen működik - mondta karakánul a táncosnő.

A problémát gyökereiben kell kezelni

Zita szerint az emberek hozzáállása nem tud átalakulni, nem a kezdetektől kezeljük a problémát. 

Ha valaki elégedett az életével és kiegyensúlyozott, nem hiszem, hogy ilyen borzasztó dolgokra vetemedne. Ezért fontos az, hogy korán figyeljünk arra, miképp alakítjuk gyermekeink állatokhoz való hozzáállását. Ha megszületik a gyermekem, én biztos, hogy az állatszeretetre fogom nevelni. Annál szebb dolog nincs, amikor megismeri és felfedezi az állatokn érzelmeit, és kinyílik előtte egy új világ

tette hozzá Zita.

Dubaiba nem vitte a kutyáját

A táncművész egyébként régebben Dubaiban is szerencsét próbált akkori párjával. Akkor is volt háziállata, ám a Shar pei fajtájú kutyát nem tudta és az ő érdekében nem is akarta magával vinni a forró arab országba. Zitát rettenetesen megviselte az elszakadás.

- Amikor Dubaiba készültünk, felmértük, hogy egy Shar pei kutyának nem megfelelő az a környezet. Rettenetesen megviselt lelkileg, de az akkori párom édesanyánál hagytuk. Persze, el kellett fogadnom, hogy ez volt a legjobb döntés az ő szempontjából, mert ott nem érezte volna jól magát - mesélte Zita, amivel azt is alátámasztotta, számára a felelős állattartás nem csak abban merül ki, hogy megeteti és sétál egyet a házikedvencével.

Nem szabad egóból háziállatot tartani, akkor már rég nem felelős állattartásról beszélünk. Akkor vállaljunk be háziállatot, ha meg tudjuk teremteni neki a rendszerességet és a biztos hátteret

- magyarázta a kismama, aki mindezen érzéseket szeretné átadni a kislányának is.

- Szeretném, ha a lányom megismerné az állatokat, örülnék, ha lenne lehetősége majd lovakkal foglalkozni, mert csodálatos állatoknak tartom őket - tette hozzá a táncművész, aki nem mellesleg új projektbe vágta a fejszéjét: a meglévő táncművészeti feladatait ülteti át online formába.

Online terhestornát indít 

- Igaz, én már nyolc éve élek kint Németországban, de egy percig sem hagytam abba a hivatásom, így nem volt kérdés, hogy a várandósságom alatt is folytatom a táncot. Várandósan is folyamatosan dolgoztam, de amikor már picit nagyobb lett a pocakom, más táncmozdulatokat tanítottam, ami a mamának és a babának is jó - mesélte Zita, aki pocakja növekedésével és persze a koronavírus-járvány előretörésével váltott az online térbe.

Most rengeteg kismama táncos videót veszek fel, hogy segíteni tudjak a várandós édesanyák komfortérzetét feldobni. Ezek a táncos online videók, sokkal inkább a közérzetjavító fittség megőrzés céljából jöttek létre, azoknak, akik nem szeretnének kimozdulni otthonról, de tudják élvezni a tánc örömét.

Bárki kitöltheti a konzultációt

Lassan két hete, hogy a kormány társadalmi párbeszédet indított az állatvédelem ügyében. A sokak szívének fontos témában online lehet kitölteni a kérdőívet, ami 13 megkerülhetetlen kérdésben kéri ki a lakosság véleményét. Az egyik ezek közül az, amit mi is feltettünk Zitának, vagyis hogy „Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?” A kérdőívét a kormány indította, ugyanis szeretnének teljesebb képet kapni az emberek véleményéről az állatkínzás ügyében. A konzultációt a www.allatvedelem.kormany.hu oldalon lehet kitölteni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173335_auto_resized.jpg
origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714448712
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174953_auto_resized.jpg
life.hu

A szülőkön múlik, hogy jó testvérek lesznek-e a gyerekek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173417_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hatodikos lány szúrta meg az osztálytársát egy bőnyi iskolában + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714448712
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714448712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon