Celeb

Erdélyi Mónika: Üldöztek vásárlás közben

Fái, Kóré Károly

Létrehozva: 2020.04.07.

Tolakodó vásárlók elől kellett menekülnie Erdélyi Mónikának egy áruházban. A felelőtlen embe­rekről közösségi oldalán fakadt ki a műsorvezető, mire kapott hideget-meleget.

Túlélőtúra lett egy közönséges bevásárlás Erdélyi Mónika számára. Sokan ugyanis még mindig nem értik, hogy a koronavírus-járvány idején a távolságtartás életmentő kötelesség.

– Tudod, hány kommentelő támadt rám? – mérgelődött Mónika a Borsnak. – Vége lesz a világnak, ha ez így folytatódik, és nem vigyázunk, még hosszú hónapokig karanténban leszünk.

Történt ugyanis, hogy a mű­sorvezető elment vásárolni egy olyan hipermarketbe, ahol békeidőben csak lézengenek az emberek vasárnap délután. Nem úgy most!

– Muszáj volt két hét után friss gyümölcsöt, zöldséget venni a legközelebbi hipermarketben. Ami ott fogadott, az borzalmas. Tömve volt. Az eladó szerint reggel kilenctől délig senki, most viszont tömegnyomor. Az embe­rek fele rendesen maszkban, kesztyűben, a másik fele viszont mintha fittyet hányna mindenre, se maszk, se kesztyű. A legtöbben televásárolták a kosarukat, hogy minél kevesebbszer kelljen az üzletbe menniük, de voltak, akik csak egy-két dologért ugrottak be.

Mónikát az bosszantotta fel leginkább, hogy néhányan mintha szándékosan rájátszottak volna a másik ijedelmére.

– Két olyan ember is volt – egy nő és egy férfi –, aki olyan közel jött hozzám, hogy konkrétan menekültem előle. De ők csak jöttek utánam, jöttek, alig bírtam kitérni. Amikor a hűtőpultnál álltam, egy nő olyan közel hajolt be a pultba a joghurtért, hogy hátra kellett ugranom, nehogy összeütközzünk. Miközben a hangosbemondóban ötpercenként azt harsogják, hogy tartsunk egymástól másfél-két méter távolságot. Azt is elmondták már százszor, hogy egy családból csak egy ember menjen vásárolni. A mellettem lévő sorban állt egy apuka, a terhes anyuka, és két öt év körüli kisfiú is ott fickándozott a bevásárlókocsiban. A szülőkön volt maszk, a gyerekeken nem. Vannak emberek, akiken nem lehet segíteni. Nem lehet megérteni, hogy nagyon nagy a baj?! Én kéthetente megyek vásárolni, az is elég. Olaszországban is így kezdődött. Ha láthatatlan a vírus, akkor nincs? Amíg nem járkálnak az utcán rendőrök, katonák, addig nem maradnak otthon?

Amikor Mónika kiírta magából tapasztalatait az Instagram-oldalára, bántó hozzászólásokat is kapott.

– Majdnem sírtam, amikor olvastam. Miért nézek más kosarába? Mi közöm hozzá, hogy ki mit vesz? Az biztos, hogy aki csak sört és fagyit vesz, az be­megy másnap is. Ne mindennap menjünk! És igen, most érdekel, mert engem is érint. Mindannyiunkat, mert nem tudni ki, kit fertőz meg. 

Kapcsolódó jegyzetünk ide kattintva olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek