Celeb

Balázs Fecó: A szerencse fia vagyok

Bors

Létrehozva: 2020.03.03.

Maradj velem, Érints meg, Évszakok, Homok a szélben, A csend éve volt – csak néhány Balázs Fecó kortalan dalaiból. Az énekes, billentyűs, zeneszerző hétfőn lett 69 éves.

Forrás: MTI

Hogyan ünnepli a születés­napját?

Szűk családi körben, a nejemmel és a gyerekemmel az általam választott étteremben, ott, ahol még nem voltam, de ahova szerettem volna eljutni. Ez a hagyomány. Amikor az ötvenes éveimet tapostam, meghívtam a barátaimat. Ezek közül a legemlékezetesebb az ötvenötödik. Albert Flóriántól és a fiától kaptam egy Ferencváros-mezt, 55-ös számmal. 97-ben 57 éves voltam, akkor a Fradi Bajnokok Ligájába jutott csapatának kapitányától, Nyilas Elektől kaptam egy Citizen karórát a csapat nevében, mert tudták, hogy Fradi-szurkoló vagyok. Ma is hordom.

Ezt nem lehet überelni!

2001-ben, amikor ötven­éves lettem, azt kaptam ajándékba a feleségemtől, hogy elmehettem Madridba egy Barcelona– Real Madrid meccsre a Bernabéu-stadionba, mert a Barcának is drukkolok. A meccs előtti napon a Hiltonban lakott a Barcelona focicsapata. Az MTK holland edzőjének jóvoltából, aki akkor a Barca másodedzôje volt, meghívtak a Hiltonba. Ott volt Ronaldino, Xavi, Puyol, Iniesta, Luis Enrique, Guardiola és az akkor még csak 16 éves Messi. Velük ünnepelhettem a szálloda bárjában a szülinapomat. Ez volt az ajándékok non plusz ultrája. Ráadásul 2-1-re nyert a Barca.

Mennyire érzi a korát?

A 69 az 69. Az élet kegyetlenül megy előre, és bár szeretném, nem tudom a homokórát megállítani. Más van a személyimben, és más a szívemben. Pláne most, hogy zajlik az életműkoncert-turném. A második előadáson vagyok túl, Debrecenben és Békéscsabán is telt ház volt, remélem, így lesz Szentesen is 27-én. Teljesen jól vagyok. Legfeljebb az előadások után egy kicsit fáradtabban. Nem is a fellépéstől, inkább a vele járó dolgoktól, pél­dául az utazástól.

Pedig sokan féltették a turnétól.

Kilencvenötben volt szívproblémám, aminek egy bypassműtét lett a következménye. Ilyenkor az elhalt, beszűkült ereket kicserélik, nekem a lábamból pótolták. Itt kezdődött a kálváriám. A nyolcvanas években évi 430 koncertet adtam és két csomag cigit szívtam naponta. Ehhez jött még egy válás, ami összességében elég is volt a bypassműtéthez.

Megviselte?

Kit nem visel meg? Ez szó szerint újjászületés volt. Abban a pillanatban, hogy a kórházban mondták a műtétet, átértékeltem az életem. Leszoktam a cigiről, és kevesebb, évi harminc koncertet adok. A szerencse fia vagyok, mert ötven éve azt csinálom, amit szeretek, és velem van a közönség. De szerencsés vagyok a magán­életben is, 24 éve vagyunk együtt a feleségemmel, 22 éves a fiunk. Így élünk együtt szeretetben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek