Celeb

Emberöléssel vádolják, de otthon maradhat B. László

Bors

Létrehozva: 2019.10.12.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség VV Fanni meggyilkolásának ügyében. A vádlott, B. László csak a Borsnak szólalt meg, miután elolvasta a vádiratot.

Forrás: Végh István

Lassan két éve, hogy egy ország várja feszülten, mikor és mivel lép a gyanúsítást követő nyomozási szakasz vádemelési szakaszba évtizedünk egyik legrejtélyesebb, mai napig holttest nélküli bűnügyében. A fordulat pedig péntek reggel bekövetkezett, az ügyészség ugyanis részletes sajtóközleményben tudatta álláspontját, miszerint VV Fannit értékeinek megszerzése miatt ölte meg a 35 éves B. László, aki ellen minősített emberölés bűntette miatt emeltek vádat.

Lapunk azonnal tárcsázta a vádlott egykori védőjét, egyben nagybátyját, dr. Brodmann Péter, mit szólnak a vádirathoz.

– Felháborítónak tartjuk a vádiratot, amiben a megjelent tények közül egy szó sem igaz.  Egyetlenegy bizonyítási indítványunkat sem fogadták el az elmúlt években. De tiszta a kép, nem mertek jogi csatába szállni velem – csattant fel dr. Brodmann, akinek tolmácsolásában a mellette ülő unokaöccse, B. László is megszólalt.

– Mese az egész vádirat. Nem követtem el gyilkosságot, és nagyon bízom az igazságszolgáltatásban. Azt gondolom, azért büntessenek meg, amit valóban el is követtem, ne kitalációkért! – üzente lapunknak a vádlott.

B. László családja még annak ellenére is hisz hozzátartozójuk ártatlanságában, miután az egyik napilap hasábjain legutóbb arról olvashattak, hogy az „elkábítani” és az „autós nyomkövetés” mellett állítólag olyan szavakra is rákeresett két nappal a lány eltűnése után a világhálón, mint a „vízihulla”, „víziholttest”. Lapinformációk alapján pedig azt is tudni vélik, hogy a keresés pont azon a napon volt, amikor a GPS-adatok szerint B. László hosszabb időt töltött el a dunaújvárosi Duna-parton. Mi több, ezen a napon még az is érdekelte, hogy melyik országgal nincs kiadatási megállapodása hazánknak, és rákeresett Be­lize-re, amelynek köztudottan semmilyen hivatalos kétoldalú kapcsolata nincs Ma­gyarországgal.

A gyanúsítási szakasz tehát két év után vádemelési szakaszba lépett, ám legnagyobb megdöbbenésünkre a vádirat nyilvánosságra kerülését megelőző napon dr. Brodmannn Péter épp azt újságolta lapunknak, hogy unokaöccsének egy hó­nappal, november 12-ig meghosszabbították a házi őrizetét, és lábán ugyan nyomkövetővel, de 80 éves nagymamájának lakásában maradhat továbbra is.

Részlet a vádiratból

A vádlott hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ra beszélt meg egy találkozót a sértettel annak lakására. Amikor a sértett az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a vádlott a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében – a sértett halálába is belenyugodva – bántalmazta. A bántalmazás következtében a nő vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került. Ezt követően a vádlott a lakásban több értéktárgyat magához vett, illetve eltette a nő okmányait, illetve olyan dolgokat, amelyekkel a sértett elutazásának látszatát keltette. A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos-patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz. Itt a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte. A vádlott a járművel Siófokra utazott, ezt követően a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő, elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte. A vádlott 2017. november 22-én további értékeket hozott el a sértett lakásából.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174750_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714592714
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179132_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177983_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179854_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Mi történt? Ursula von der Leyen kétperces videóban áradozik a magyarokról!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27653_resized.jpg?avcount=1714592714
origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175595_auto_resized.jpg
travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714592714
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/9QIBOiJ7AXeHPWbbWGoTIPkft4r2LpRLjqASJnrh7dM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1YTVmMDdhMzZkYjQ4ZDQ5OWQ1NWM1ODVmMmE0Yzky.jpg
Fogyás

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett