Celeb

Diana örökségét viszi tovább a jordán királyné

Bors

Létrehozva: 2019.07.24.

<p>Egyszerre divatikon, szépségideál, példakép és közösségimédia-sztár. Ránija úgy lett a világ egyik legbefolyásosabb nője, hogy először mindenki hozományvadásznak hitte.</p>

Ránija hercegnét, II. Abdullah jordán király feleségét nemcsak hogy a világ egyik legszebb nőjeként tartják számon, hanem intelligenciája is kiemeli őt a tömegből, és nem túlzás azt állítani, hogy ő az egész arab világ legfontosabb nője. Az alábbi cikkben Ránija élettörténetét tekintjük át, ami sok mindenben hasonlít a néhai Diana hercegnéére.

Tanult nő

Ránija Ál Jasin 1970-ben Kuvaitban született palesztin szülők gyermekeként, általános, illetve középiskolai tanulmányait is az olajországban folytatta, majd a Kairói Amerikai Egyetemen üzleti diplomát szerzett. Ezután előbb a bankszektorban, majd egy informatikai cégnél dolgozott a jordán fővárosban, Ammánban. Élete 1993-ban vett fordulatot, ekkor ismerte meg ugyanis II. Abdullahot, akivel azonnal egymásba szerettek, és két hónappal ké­sőbb már meg is tartották eljegyzésüket. Sokan még akkor is hozományvadásznak tartották Rániját, amikor még ugyanazon év júniusában feleségül is ment a királyhoz, ám ő már akkor eldöntötte, hogy bár mindenben támogatja a férjét, nem fogja életét az ő árnyékában élni. 

– Mesélni akarok az embereknek Jordániáról, az életemről, a munkámról, de közben harcolok azért, hogy a világon mindenki hozzájuthasson a minőségi oktatáshoz – mesélte egy interjújában Ránija, aki férje 1999. február 7-ei trónra lé­pésével nem lett automatikusan királyné, erre az év március 22-ig várnia kellett. Jótékonysági és közösségért végzett munkáinak listája végeláthatatlan hosszúságú, és szinte nincs olyan nap, hogy ne tűnne fel valamilyen jó ügy mellett szervezett eseményen.

Milliók követik

Persze Ránija egy ízig-vérig nő, aki szereti a szép dolgokat, és a közösségi oldalai alapján azt is hihetnénk, hogy nem egy királyné, hanem egy hollywoodi híresség vagy divat­blogger. Nem véletlen, hogy összesen több mint tízmillióan követik munkásságát az interneten, ahol megfér egymás mellett a munkája és a szabadideje is.

– Anyuka vagyok és feleség, akinek elég király a munkája – vélekedett saját magáról a királyné, aki számos alapítvány és nemzetközi szervezet vezető tisztségviselője és az amerikai Forbes magazin legbefolyásosabb nőinek listájának állandó szereplője. Emellett több divatmagazin is a világ legszebb és legstílusosabb női között tartja számon.

– Nem arról van szó, hogy én példakép akarnék lenni bárki számára is, inkább azért harcolok, hogy bátorítsam az embe­re­ket arra, hogy higgyenek magukban és abban, hogy elérhető a változás és bárkiből lehet példakép – véli a királyné, aki miközben a humanitárius munkái mellett magazinok címlapján szerepel, valójában egy igencsak hétköznapi asszony, akinek nincsenek fény­űző hobbijai, és legszíve­sebben négy gyermeké­vel tölti idejét.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27609_resized.jpg?avcount=1714496710
origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176174_auto_resized.png
metropol.hu

Most érkezett: baj van, fontos szakaszon nem jár az 1-es és a 14-es villamos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27610_resized.jpg?avcount=1714496710
origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714496710
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Dd3fp3ilZsnekI9rHAafHkguTLTvPoyHCt42krMshYE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0YjUxYzgwNDU0ZTRmNzViNjQ1NWI4YjA2YTE3MDcx.jpg
Botrány

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nUqVAtNMXZsn0auv75YCiw-exWy8F_w8WMtE1L7l50w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZhZTNjY2FkMDMyZDRkYmFhOWM2Njk0NTAwNmM0ZmRh.jpg
Bocs

Curtis is meglepődött: Durva dolgot csinált Bochkor Király Viktorral - videó