Celeb

A szerelmet is becserélné új dala sikeréért Bereczki Zoltán

Fái

Létrehozva: 2018.08.04.

Változik vele a világ, a belvárosból egy hegyre költözött. Bekopogtatott hozzá a világhír, amitől annyira boldog, hogy még a szerelmet is becserélné új dala sikeréért.

Két általánosba is járt. Rossz volt, kirúgták?

Dehogyis! Versenyszerűen úsztam, leigazolt a Vasas, és átmentem a sportsuliba. Egyébként szerintem nem létezik rossz gyerek. Ezt csak a tehetetlen szülők és pedagógiát alkalmazni képtelenek találják ki a maguk védelmében.

Úszott, majd kajakozott. Bánja, hogy nem lett olimpikon?

Időnként jöttek az eredmények, megdöntöttem a korosztályom rekordját és a sajátomat is. Viszont nem dobott fel úgy, mint amikor tizenkét évesen ugrabugráltam Michael Jacksonra. Azon a szilveszteri bulin anyukám meglepett egy fekete kalappal, és betette a Billy Jeant. Akkor átlendültem a félelmemen, ledobtam a gátlásaim, végre meg mertem mutatni, hogyan táncolok. Az óriási sikerélmény volt. A sportban hiányzott a motiváció.

Most két órát teniszezett a tűző napon.

Hármat. Délben kezdtünk a legendás focistával, a hetvenhárom éves Zámbó Sándorral, aki úgy teniszezik, hogy nem álltunk meg, és az apámmal, aki hetvenhat éves.

Miért kellett a Színművészeti Főiskola mellett elvégeznie a közgazdaságit?

Mert anyám azt mondta: Zoli, kell, hogy legyen egy szakma a kezedben. Rám erőltette. Ez előkészítő volt az egyetemre. Már azt sem tudom, felvet­- tek-e. Végigcsináltam egy évet tisztességgel, és közöltem: anyu, nem vagyok képes végigvinni, nem lesz belőlem közgazdász, engedjük el. Amikor látta, hogy én, aki mindig, mindenhonnan elkéstem, de a főiskoláról soha, megértette. Én voltam az első, aki oda megérkezett, és az utolsó, aki távozott. Annyira beleszerettem, úgy vetettem bele magam ebbe a szakmába… És a mai napig…

Jaj, most sír?

Megkönnyezem… A mai napig imádom. A legszerencsésebb csávó vagyok a Földön.

Nem értem. Mindig határozott, kőkemény, csak a munka, semmi érzékenység…

Tényleg? Ez jön le? Semmi érzékenység?

Semmi!

Akkor kicsit puhulnom kell. Nem ilyen vagyok, valószínűleg az érzékenységemet takarom ezzel. Én úgy érzem, sokszor azzal vádolnak, hogy nem vagyok macsó. Most, hogy mondja, koncertek után is meg szokták jegyezni: osztom a közönséget, pedig nincs bennem ilyen szándék. Meglepett, hogy hideg profinak tűnök, pedig nem vagyok az.

Névjegy

SZÜLETETT: Budapest, 1976. május 2.

ISKOLA: A Neumann János Számítástechnikai Szakközépben érettségizik, ahol egyik tanárnôje ajánlja neki a színjátszókört.

SZÍNHÁZ: Főiskola után, 2001-ben szerződik a Fővárosi Operettszínházhoz, ahol három premierrel kezd. 2004-ben bemutatják a Rómeó és Júliát, amiben Mercutiót játssza, ami meghozza az országos ismertséget. 2005-ben feleségül veszi Szinetár Dórát, egy lányuk születik, Zora, de 2013-ban elválnak. Ebben az évben megnyeri a Sztárban sztárt.

Producerként első munkája a Lepkegyűjtő, majd a Pillanatfelvétel és a Dolgok, amikért érdemes élni.

Házat vett, ez nagy változás az életében?

Volt dolgom magammal. Változik körülöttem a világ lelki és fizikai síkon is. Megérkeztem valahová, talán kezdem megtalálni magam. Négy év albérlet után végre normális gyerekszobát, saját ágyat, szekrényt tudok biztosítani a kislányomnak. Én elviseltem, hogy minden ideiglenes, és csak zoknit veszek magamnak újat, de széket, edényt nem. Megérkeztem az új lakásba, és meg tudok szabadulni tárgyaktól, amiket már el kell engedni. Ez nagy tanulás.

Miért arra a hegyre?

Zorka sulija Óbudán van, leszúrtam a térképen egy gombostűt cérnával, és elkezdtük körbejárni anyukámmal azt a részt, amely a körön belül esett. Sokat megnéztünk, volt, ami tetszett, de annyiba került, mint egy afrikai ország GDP-je. A huszadik teleknél megálltunk. A kertben napfürdőzött egy róka! Anyu, ezt akarom! A róka elsomfordált, de abban a pillanatban tudtam, ez az! Ott feküdt a jel. A vörösök itt találkoztak.

Zavarja a vörös haj?

Negyvenkét évesen? Nem. Istennek egyértelmű szándéka volt, hogy ne vesszek el a tömegben.

Szingliként kis lakásban kellene élnie a városban, nem hegyen.

Tiszteletben tartom a környezetem. Nem tudok úgy dalt írni, hogy csendben vagyok. Ki kell próbálnom, milyen lesz a koncerten hangosan elénekelni. Megőrültem a tudattól, mennyire zavarhatja a szomszédot, ha elkornyikálom hatvannégyszer ugyanazt a sort. Engem ez bánt. Kellett egy hely, ahol nyugodtan lehet kornyikálni. És kell a privát szféra is, hogy nagy kertem legyen, esténként kiülhessek a teraszra.

Magányos ott?

Magányos albérletben is lehetsz. Itt kedvesek a szomszédok, ugyanoda vágytak, ugyanazzal küzdünk. Ez egy közösség. Van, akinek kell a pezsgés, nekem a koncert a nyüzsi, aztán tücsökciripelés, szél kell. És Zorka sulija csak öt perc.

Menő, hogy színházi producer, de nyilván voltak nehéz pillanatok is.

Még nagyon az elején vagyunk, sok ponton küzdünk, koppanunk. Azért beszélek többes számban, mert ez egy csapat, amiben hiszek. Persze, egy komoly bukás elviheti a céget, de eddig úgy néz ki, a társammal minden helyzetben jó döntést hoztunk. Legalábbis nagy stratégiai döntésben nem hibáztunk.

Hogy viseli a kudarcot?

Hol így, hol úgy. Volt, hogy én maradtam a józan, és volt, hogy a társam. Ha szerelmes vagy, imádod a szakmádat, nincs olyan, hogy érzelmileg nem pattan el a húr. Egy bemutatót végtelen boldogsággal tudok végignézni, akkor is, ha nem játszom benne.

Hanem Pokorny Lia a Dolgok, amikért érdemes élni című darabban…

Amerikában férfi játssza. Úgy is volt, hogy egyszer Liával, egyszer velem csináljuk, de Lia annyira zseniális, annyira az övé, hogy erre nem lehetett lapot húzni.

Le tudott mondani róla?

Jó szívvel. Ez a darab Liához tartozik, ezt meg kell látni, fel kell ismerni. Már az első jelenet után zokogok minden előadáson, pedig százszor láttam.

Bekopogott a világhír, új dala, a Choices egy ismert csipszmárka zenéje lett.

Amikor a Deezer megadta a lehetőséget, hogy ne csak Európában lehessen rákeresni a dalra, hanem világszerte, az csodás nap volt. Hajnalban, a Quincy Jones-koncert után a VIP-partin találkoztam a világ legjobb producerével, aki dolgozott Michael Jacksonnal is, és megköszönhettem neki azokat a csodás zenéket, amiket tőle kaptam. És reggel becsengettek a költöztetők, hogy költözünk. Ezt a három dolgot kaptam  július17-én. Soha nem felejtem el.

Mikor vagy mitől lenne „kerek egész”?

Akkor, ha mindenki szeretné ezt a dalt, ha játszanák a rádiók. Érdekes, 2010-ben pont a Kerek egész volt az a dal, amit rotációban játszottak.

Magánélet, szerelem?

Majd az is eljön, de most ennek hadd örüljek. Nem akarok telhetetlennek tűnni. Őszintén szólva, én most szívesen várok a szerelemmel. Ha „odafönt” ezt hallják: szívesen eltolom a szerelmet a dal sikeréért. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172886_auto_resized.jpg
origo.hu

Még egy helyben állni is nehéz a világ legmeredekebb utcáján - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714435509
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172789_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170096_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27583_resized.jpg?avcount=1714435509
origo.hu

Kiderült, együtt van-e még Krausz Gábor és Mikes Anna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173781_auto_resized.jpg
travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714435509
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174238_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Krausz Gábor üzent a fanyalgóknak: Egy párként jöttünk haza Ázsiából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/wbUDFdze6haVVc1P2lO-IgzycDNu8ZXib-WoByUpYbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlhOTE1ZTczODU1YTQ0Y2RiNTEzYzJmODlhZTM4YWZj.webp
ROSSZULLÉT

Fel kell adnia? Ritka betegségéről vallott a Next Top Model Hungary versenyzője