Celeb

Rocklegendák támasztják fel az Ifiparkot

Nagy Daniella

Létrehozva: 2018.06.06.

<p>34 év után tavaly keltették újra életre a szervezők a Budai Ifjúsági Park legendáját. A rendőröktől már nem kell tartani, a Várkert Bazár idén is hazai rocklegendáktól lesz hangos.</p>

Az Ifipark a beatkorszak meghatározó helyszíne volt az 1961 és 1984 közötti időszakban, a magyar rock fellegvára. Mindenki fellépett ott, aki a hazai könnyűzenei életben számított: az Omega, a Metro, az Illés, a Mini, a Piramis, a Korál, a Kar­thago, a Hobo Blues Band, a Beatrice, a Tűzkerék, a P. Mobil, a mára történelmet írt együttesek listáját hosszan sorolhatnánk. Az óriási tömegeket vonzó eseményen akkoriban rendszeres volt a rendőri jelenlét, és gyakorta estek meg túlkapások is, ettől azonban ma már nem kell félni. A legenda idén is újjáéled, az esemény sajtótájékoztatóján összegyűlt rockóriások a régi időkre emlékeztek.

– A koncerteken az egész környék tele volt emberekkel, nagyon fontos szórakozóhely volt – mondta Molnár György „Elefánt”, az Omega gitárosa. – Tizenöt-tizenhat évesen éppen az Omegát láttam itt először, de ledobtak egy vasszéket, így nézőként később nem jöttem, az Omegával azonban számos emlékezetes esténk volt itt.

Hobo elárulta, hogy annak idején gyakran járt nézőként az ifiparkba, a kötelezőnek számító öltöny-nyakkendő-fehér ing ruhakombinációban. A mai napig őrizget fontos emlékeket.

– Volt egy Kex-koncert, amelyen brahiból tizennégyszer egymás után előadták a Marina, Marina című slágert, egy Radics Béla-bulin meg azt kiabálta a közönség, hogy „Bélát a pártba!” A Hobo Blues Band koncertjén két-három­ezer ember zsúfolódott össze a színpad előtti katlanban, látni lehetett az arcukat.

D. Nagy Lajos az emlékek mellett a zene koroktól független fontosságáról beszélt.

– Az élő zenével meg lehet állítani a világ elgépiesedését, zene és dallamok nélkül hihetetlenül sivár lenne a világunk – mondta a Borsnak az énekes. – Én magamról tudom, hogy számos nehéz élethelyzeten a zene segített át és ezzel rajtam kívül még nagyon sok ember van így. A zene kinyitja az embereket, és egészen biztos vagyok benne, hogy ez még nagyon sok mindent meg fog oldani a világban. Túl sok negatív dolog törtéik, és előadóként úgy érzem, hogy az a dolgom, hogy felemeljem az embereket, nem az, hogy elsüllyedjek velük. Kapaszkodni pedig nem tudok másba, mint saját magamba.

Fiával énekel D. Nagy

D. Nagy Lajos ezúttal nem a Bikinivel, hanem szóló énekesként, zenész barátaival lép majd színpadra a Várkert Bazárban, ahol az új dalok mellett a kedvenc Bikini-slágerei, sőt Rolls Frakció-dalok is elhangzanak majd. Emellett a közönség egy nagy pillanatnak is szemtanúja lehet: az énekes fiával, a 19 éves Bálinttal tervez elénekelni egy duettet a színpadon.

– A fiamnak hasonló a hangfekvése, mint nekem. Korábban dobolt, de azt mondta, hogy inkább az énekesi pálya vonzza. Írtam egy dalt, amit vele szeretnék elénekelni. Most jött el az ideje, hogy megtapasztalja, hogy milyen érzés felállni a színpadra és előadni a benne, bennünk keringő gondolatokat, és hogy milyen az, amikor ezt az emberek megértik és lehet érezni, hogy áramlik a színpad felé a szeretet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27617_resized.jpg?avcount=1714492510
origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27608_resized.jpg?avcount=1714492510
origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176007_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lagzira készül a Házasság első látásra párja!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175403_auto_resized.png
metropol.hu

A hét második felében nem lesz köszönet az időjárásban, a fél országra figyelmeztetést adtak ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175503_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült: ezért mérnek összevissza a balos közvélemény-kutatók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27606_resized.jpg?avcount=1714492510
origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174399_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714492510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Dd3fp3ilZsnekI9rHAafHkguTLTvPoyHCt42krMshYE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0YjUxYzgwNDU0ZTRmNzViNjQ1NWI4YjA2YTE3MDcx.jpg
Botrány

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nUqVAtNMXZsn0auv75YCiw-exWy8F_w8WMtE1L7l50w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZhZTNjY2FkMDMyZDRkYmFhOWM2Njk0NTAwNmM0ZmRh.jpg
Bocs

Curtis is meglepődött: Durva dolgot csinált Bochkor Király Viktorral - videó