Celeb

Fiára bízza borászatát Szörényi Levente

HG

Létrehozva: 2018.02.01.

Visszavonul az aktív zenéléstől, és a bácshegyi borászat ügyes-bajos teendőit is áthárítja Örs fiára Szörényi Levente. A Kossuth- és Erkel-díjas zenészlegenda a február 16-ai Papp László Budapest Sportaréna-beli Fonográf-koncert után szekrénybe csukja hangszereit, s bár a teljes visszavonulásnak rajongói egyáltalán nem örülnek, ő mégis csupa mosoly, és nyugalom, hiszen így imádott unokáival foglalkozhat még többet, és több időt szentelhet nagy vállalkozásának is. A legendás Illés alapítótagja és a Fonográf egykori zenekarvezetője a Visegrádi-hegység talán legszebb helyén végez ásatásokat barátai­val, a szentendrei múzeum szakembereivel. Ősi hun temetkezési helyet sejtenek a római korban kifaragott, és többször visszatöltött sziklarétegek alatt.

– Több mint 15 éve végzünk ásatásokat a Pilisben, a munka a vége felé jár. Jövőre kiderülhet, miért dolgoztunk ennyit – mondta a Borsnak a Fonográf frontembere. Amit viszont már most tudni lehet, a Szörényi-borok hírét fia viszi tovább. Szörényi Levente eleinte nem vitte versenyekre a szőlőjében termelt borokat, majd végül – ő azt mondja – unszolásra benevezte azokat egy-egy se­regszemlére. Boraival több arany- és ezüstérmet nyert szakmai találkozókon, de mindezek ellenére hobbiborásznak tartja magát. A tavalyi borokhoz már fia, Örs tervezett címkéket.

– A fiamra hagyom a borászatot, nekem ehhez hosszú távon már csökkenô energiával kell számolnom – vallotta be Szörényi a búcsúkoncertre való készülés közben. – Örs nagyon szeret ezzel fog­lalkozni, és folytatja. Egyébként az ismerőseim, vagy bárki, aki eddig megkóstolta a borainkat, azt mondta, hogy kitűnő. Nem vagyok egy vetélkedő típus, de begyűjtöttünk jó néhány érmet. Mindet, amit csak lehetett. Most azon fáradozunk, hogy forgalmazni tudjuk a borokat. Ezt szeretné most a fiam intézményessé tenni, hogy lehessen Szörényi-bort kapni, eddig ugyanis csak ajándékként terjeszthettük. Most végre úgy néz ki, segítőkre találtunk, így talán hamarabb sikerül átvágni magunkat az adminisztratív akadályokon. Én építettem a birtokot, telepítettem a szőlőt, nagyon sokat dolgoztam vele, de eztán Örs veszi át ezek intézését.

A legjobb számok szólnak

Nehezen jött össze az arénás koncert. Szörényi Levente azt mondja, hogy ez nagymértékben már a koruknak „róható fel”. – A mi korunkban már nem olyan egyszerű ezt agyilag, és fizikailag összehozni. Ami biztos, ha már így alakult, nagyon odatesszük magunkat. A legnépszerűbb számok fognak szólni. Vannak az úgynevezett kötelező dalok. Az Utazás, a Távolból írok, kedvesem és a többi nem maradhatnak ki. Bő kétórás koncert lesz – ígérte rajongóiknak a zenészlegenda.

Szörényi háttérbe vonulásának talán csak két leányunokája örül, akik ezután még többet kapnak a nagypapából. Szellő és Villő születésük pillanatában elrabolták a zenész szívét, de a kérdésre, hogy vajon lesz-e még fiúunoka is, elbizonytalanodik.

– Szerintem nem vállalnak többet – véli Szörényi. – Szellő is már későn jött, ő tizenkét éves, Villő Bíborka pedig az ötödik évében van. Nemrég belegondoltam, mekkora boldogság, amit egy unoka tud adni. Nem is hittem volna annak idején. A saját gyerek teljesen más történet, mert akkor az ember még aktív, sok a munkája, nem tud annyit velük lenni. De amikor már unoka van, kicsit jobban el tudjuk engedni magunkat, hiszen az életünk már egyenesbe került. Rengeteg örömöt tudnak okozni. Nem beszélve arról a sugárzásról, amit az ember akkor kap, amikor magához öleli őket. Olyanok, mint egy kis akkumulátor, feltöltenek engem a meleg­ségükkel.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189292_auto_resized.jpg
origo.hu

Megdöbbentő tények az étcsokiról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27787_resized.jpg?avcount=1714927213
mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Gábornak is hálás lehetsz" – Tóth Gabi posztja felkavarta az állóvizet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185977_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190976_auto_resized.jpg
ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187357_auto_resized.jpg
vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27779_resized.jpg?avcount=1714927213
origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188271_auto_resized.jpg
travelo.hu

Mintegy 70 utas lett rosszul a Frankfurtba tartó gépen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188786_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190182_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/TgyzLcaO8qOnkA1Pni0WHARg7IOPRTZNBWRy77VQm74/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVmNTQzNDc5NGM3YTQ4ZDRiYzZkYWYzOTdlNzEyYWQ0.jpg
Aggodalom

Megszólalt Madár Vera: elárulta a ma 43 éves színésznő, miért tűnt el

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZM0e3lOigKzEC75kAM3OIicPNGjGa1qJYaZvCNGXdLY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhYzAxYjRjNGE2YzQ3OTZiYTE2MWRiNTQwMzcxNGUw.jpg
Heti top

Majoros Hajni drámai vallomása, rémálom az RTL-en, Tóth Gabi segítséget kért – íme a heti top 5 sztárhír