Celeb

Kero 13 éves fiút is megalázott?

P. J.

Létrehozva: 2017.11.08.

Egyre csak dagad a szereposztódívány-botrány. Marton László után Kerényi Miklós Gábort a Facebookon vádolták meg. Hétfőn arccal állt elő egy áldozat. Ám az a férfi, akit állítólag 13 évesen alázott meg a tanár úr, visszavonta nyilatkozatát.

Botrányos körülmények között kell nyugdíjba vonulnia az Operettszínház egykor ünnepelt művészeti vezetőjének, Kerényi Miklós Gábornak. A tanár úr ugyan maga kérte a nyugdíjazását, miután a Facebookon megvádolták azzal, hogy éveken át visszaélt hatalmával. Az Operett vezetősége elfogadta a lemondását, és a hatályos jogszabályok szerint még nyolc hónapig dolgozott volna vele. Kero pedig megígérte, hogy közelgő bemutatója után minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát.

Aztán hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában megszólalt Maros Ákos, egykori táncos, aki egy huszonhárom évvel ezelőtti esetről beszélt Rónai Egonnak. A férfi elmondta, hogy amiért késett egy próbáról, Kero az irodájába hívta és egy nadrágtartó vállfa keresztfájával elfenekelte, miután azt kérte, hogy húzza le a nadrágját. Czapáry Veronika író már az ATV Start vendége volt kedd reggel. Ő arról beszélt, biztosan tudja, hogy Kero legfiatalabb áldozata egy 13 éves fiú volt. A komoly vádak után az Operettszínház egy újabb közleményt adott ki, amelyben azt írták, azonnali hatállyal megszüntették Kerényi munkaviszonyát.

A Bors azt kérdezte a teátrum vezetőségétől, mi az oka, hogy amíg két nappal korábban azt írták, nem tudnak hatalommal való visszaélésről vagy szexuális zaklatásról a színházukban, addig ma egy ennyire drasztikus döntést hoztak.

– Kerényi Miklós Gábor nyugdíjazását kérte vasárnap. A jogszabály alapján nyolc hónapnyi felmentési idővel rendelkezik. Mától ezen idő teljes egészére felmentettük a munkavégzés alól – közölte a Borssal az Operettszínház igazgatósága.

Mindeközben maga a vádlott, a 66 éves Kerényi Miklós Gábor is egy bocsánatkérő levelet fogalmazott meg a közösségi oldalán, melyben azt írta, hogy csupán sajátos módszerekkel inspirálta a művészeit, és nagyon sajnálja, ha bárkit is megbántott az évek során.

A Bors megtalálta az említett 13 éves áldozatot, aki ma már közel jár a negyvenhez. A férfi először úgy döntött, hogy névvel és arccal vállalja a történetét Maros Ákoshoz hasonlóan, de az utolsó pillanatban meggondolta magát.

– Valóban volt egy ilyen megkeresés az ATV-től, hogy a híradóban eltorzított hangon és kitakart arccal mondjam el a történteket, de én azt nem szerettem volna azok után, hogy Ákos az arcát vállalva mondta el a dolgokat. Az Egyenes beszédben vállaltam volna egy hasonló szereplést, erre azonban nem volt lehetőségem. Egyébként sem vagyok ismert színész és nem is szeretnék ilyenformán ismert lenni – mondta lapunknak az áldozat, aki jelenleg egy neves színház tagja, ám a mai napig nem felejtette el az inzultust.

Reagált az őt ért vádakra

Kerényi Maros Ákosra így emlékszik: – Természetesen homályosan emlékszem az eseményekre, mert huszonhárom év nagy idő. Nagyon furcsa, hogy ő huszonhárom év után jelentkezik egy ilyen történettel. Amit elmond, annak van alapja, de az én emlékezetem szerint nem pontosan így történt. De ez tulajdonképpen mindegy, mert ez csak egy vita lenne. A tény, amit ő alapvetően elismer, az arról szól, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen neki ezt bármikor joga lett volna abbahagyni, amit abba is hagyott, az ő saját elmondása szerint – fogalmazott Kerényi Miklós Gábor az ATV Híradójának, majd Czapáry Veronika vádjára úgy reagált, hogy semmilyen 13 éves áldozatra nem emlékszik, de ha előáll, vele is bármikor szembenéz. Továbbá hangsúlyozta: ő senkit nem zaklatott szexuálisan, nem követett el erőszakot. Szerinte minden edző keményen bánik a növendékeivel.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183969_auto_resized.jpg
origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27694_resized.jpg?avcount=1714690510
origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180410_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180009_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183898_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Vezércikk – A Bajnai Gordon alapította szervezet tízezer aktivistáját foghatják be Magyar Péter kampányába + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27693_resized.jpg?avcount=1714690510
origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182620_auto_resized.jpg
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714690510
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/HIuedeeSS0nQom2WkpDJY7B6jgmITk807B8ZTnhWKCI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwNmZjNWM1MGEwMzQyNzU4MWIxMDFiZGM3MDVhNDNh.jpg
botrány

Szakított a vőlegényével! Megszólalt Marics Peti állítólagos barátnője - Exkluzív

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZM0e3lOigKzEC75kAM3OIicPNGjGa1qJYaZvCNGXdLY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhYzAxYjRjNGE2YzQ3OTZiYTE2MWRiNTQwMzcxNGUw.jpg
LAKÁS

Tóth Gabi vallomása: "Irtóztunk a gondolatától is, hogy arról csámcsogjanak, nincs pénzük"