Celeb

Rékasi olyan, mint Tom Cruise

kbv

Létrehozva: 2017.07.10.

A színész már olyan jól van, hogy akrobatikus mutatványokra is képes. Siófokon például Tom Cruise-hoz hasonlóan egy kötélről ereszkedett alá.

Lézeres akadálypályával és kötélen leereszkedős fotózással indult az egyik tévécsatorna nyári szabadtéri mozija Siófokon. A Paramount Channel teltházas vetítésén izgalmas kütyükből, kettős ügynökökből és veszélyes robbanásokból sem volt hiány. Rékasi Károly is a csillagok alatt mozizott, ahol egy röpke pillanatig újra az általa szinkronizált Tom Cruise szerepébe bújt, és a Mission: Im­possible emlékezetes jelenetét reprodukálva ereszkedett le egy kötélen.

Rékasi két évvel ezelőtti balesete után sokáig volt kórházban, maradandó károsodásokat szerzett, és még mindig mankóval jár, lábát többször is kellett operálni, végül rövidebb lett, mint a másik. Ezért is olyan különleges, hogy a színész egy ilyen, számára cseppet sem veszélytelen akrobatikus mutatványra is vállalkozott.

– Egyszer már bújhattam Tom Cruise bőrébe, a nyuszis magazin interjúja kedvéért, ahol ugyanezt a jelenetet rekonstruáltuk. Bár a lábam már sosem lesz tökéletes, a gyógytornászommal egyeztetve örömmel vállaltam ezt a feladatot – kezdte lapunknak Rékasi, aki azt is elárulta, nem volt veszélyben a le-ereszkedés közben.

– Tulajdonképpen csak fellógattak, de azért nagyon jó érzés volt – viccelődött a színész, aki 1996 óta „él együtt” a világ­sztárral, és kölcsönzi neki a hangját.

– Nem volt könnyű szinkronizálni, de annál nagyobb élvezet volt véghezvinni annak idején, kezdő szinkronszínészként. Külön meg kellett tanulnom Cruise viszonylag egyhangú beszédét a magyar nyelv színességére, dinamizmusára és változatosságára alakítani – magyarázta Rékasi, akit maga Tom Cruise választott ki a feladatra.

– Amerikából időnként hangmintákat kérnek be a szerepekre és 10–15 minta alapján döntik el, ki lesz az adott színész magyar hangja. Ebben az esetben állítólag nem csak a film gyártói vettek részt a kiválasztási folyamatban, hanem maga Tom Cruise is, aki egyébként nagyon komolyan közreműködik a filmjei utómunkáiban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek