Celeb

Kapócs Zsókát az állatvédők perrel fenyegetik

Fái

Létrehozva: 2016.12.30.

Mindenki jót akar, egy Rudolf nevű ló megmentéséért harcolnak. A gyömrőiek szerint Zsókáék törvénytelenül gyűjtenek pénzt, a Csillagszem Alapítvány meg bíróság elé citálná a vádaskodókat.

Iszonyatos botrány robbant ki a Facebookon Kapócs Zsóka posztja alatt, ahol a megkötözött lábú lóként elhíresült  Rudolfnak kért segítséget decem­ber 14-én. Zsóka a Csillagszem Alapítvány szóvivőjeként, pusztító cunami erejével vetette bele magát az állatvédelembe. Örökbe akarja fogadni Rudit, akiért megszakad a szíve.

Ezzel nem is lenne semmi baj, de a két állatvédő szervezet közt nem volt kommunikáció. Zsókát azért támadják, mert ő a Csillagszem bankszámlaszámára kért támogatást, ahol önkéntesként dolgozik, miközben Rudi a Gyöm­­rői Kutyamentsvár Alapítványnál van, azoknál, akik megmentették és finanszírozzák az orvosi ellátását. Emiatt kiáltották ki csalónak, aki más munkájával, pénzével és hamis felajánlásokkal igyekszik népszerűséget szerezni. Zsókának, aki éppen szerdán látogatta meg Rudit, ez nagyon fáj.

Ő, mint írja, továbbra is örökbe szeretné fogadni a megkínzott lovat, hogy a Csillagszem területén boldog nyugdíjaséveket biztosítson neki.

– Zsóka a mi szóvivőnk, és mindenkit beperelek, aki megsértette a becsületét – szögezi le kezdésképpen a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány igazgatója, Soós Attila.

– Mi tudunk menteni nagy testű állatokat, megvannak hozzá az eszközeink, ezért is ajánlottuk fel a gyömrőieknek, akik megmentették a lovat, a segítségünket: támogatást pénzben vagy eszközben. Ezt ők nem kérték. A számlaszámunkon összegyűlt 31 ezer forintot átadjuk a ló műtétjét végző intézetnek. Zsóka jó szándékához kétség nem fér. Éppen ő ösztönzött, hogy mindent te­gyünk meg érte, ajánljuk fel, amit csak tudunk. Nálunk 14 hektáron rohangálhatna, több lovas istállónk van. De semmilyen segítséget nem fogadtak el tő­lünk. Zsóka tiszta érzelmű, hogy lehet így megbántani? Csak a mi alapítványunk számlaszámát tudja, nyilván akkor, december közepén azt rakta ki. Rendkívüli személyiség, ezt a jó értelembe vett egyszerű em­berek nem látják át. A kommentelőknek általában nincs is rálátásuk a tényekre, mégis szörnyű dolgokat írnak. Össze kellene fognunk, de nehéz az állatvédő szervezeteknek egyeztetni. A megoldás az összefogás lenne, nem a támadás.

A Gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány tulajdonosa, Herczig József a Borsnak elmondta, hogy azért nem kérték a segítséget, mert baráti összefogással meg tudták oldani a ló ellátását, orvosi kezelését.

Csípős

Emberfeletti az a sok munka, erőfeszítés, amit az alapítványok az állatokért tesznek. Az viszont megdöbbentő, hogy húsz forintért embert ölnének. Fái

– Szerdán valóban itt járt Zsóka, és mondta, hogy örökbe fo­gad­ja a lovat, ő fizette az orvosi költ­­ségeit – mondja  Herczig.

– Lát­tuk, hogy december 14-e óta gyűjtenek egy lónak, ami nálunk van. Nem értettük ezt a dolgot, szerintünk ez bűncselekmény. Azt szeretnénk, ha levennék a Csillagszem számlaszámát, hiszen nem ők mentették meg és nem náluk van. Ezt a helyzetet úgy lehet tisztázni, ha leülünk és megbeszéljük. Erre bárhol, bármikor hajlandó vagyok. Legyen jelen Zsóka, aki a rossz kommunikáció miatt kínos helyzetbe került és a hölgy, akivel a kapcsolatot tartjuk. Ha nem ülünk le megbeszélni, akkor jogi útra tereljük a dolgot.               

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173335_auto_resized.jpg
origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714583409
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174172_auto_resized.png
hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177983_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27645_resized.jpg?avcount=1714583409
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178554_auto_resized.jpg
astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179777_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: szívinfarktust kapott a Telekom Veszprém világ- és Európa-bajnok kézilabdázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714583409
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180377_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bortányba fulladt az esküvő: szinte minden vendég kórházba került a lagzi után

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/9QIBOiJ7AXeHPWbbWGoTIPkft4r2LpRLjqASJnrh7dM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1YTVmMDdhMzZkYjQ4ZDQ5OWQ1NWM1ODVmMmE0Yzky.jpg
Fogyás

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett