15 kilótól szabadult meg Rákóczi Feri – fotók

Csupa lemondás mostanában Rákóczi Feri élete: először a cigit tette le, az­tán kedvenc ételeinek intett búcsút. 
Csupa lemondás mostanában Rákóczi Feri élete: először a cigit tette le, az­tán kedvenc ételeinek intett búcsút. 

Minden tavaly szeptember 20-án kezdődött – fog bele életmódváltásának történetébe Rákóczi Feri, aki ősszel döntött úgy, hogy harminc év után felhagy a dohányzással. Az elhatározást akkor egy fogadás is követte, amelyről a Bors is beszámolt: ha Feri nem gyújt rá karácsonyig, kollégája, Sebestyén Balázs kopaszra nyíratja a fejét. A rá­diósok betartották a szavukat: a cigi elmaradt, a kopasztás megtörtént.

© Fotó: Bors

– Soha nem leszek nem dohányos, én már csak leszokott dohányos maradok, aki olykor sóvárog az érzés és a mozdulat után. De szerencsére jól bírom, és remélem, így is marad – sóhajtott Rákóczi Feri, aki a leszokást követően pótcselekvésként enni kezdett. Éjjelente kirámolta a hűtőt, és szeptember 22-én már tíz kilóval nehezebb volt. Ezek után újabb fogadalom következett.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

– Eleinte futni jártam, aztán rájöttem, hogy futni is okosan kell. Edzőt fogadtam és egy dietetikust, aki január óta drasztikusan megszabja, mit ehetek és mit nem. A választékom nagyjából a párolt brokkoli és a csirkemell kettősében merül ki – fanyalgott a Class FM rádiósa, aki olykor fogait összeszorítva tartja a diétáját, de eltökélt szándéka, hogy véghezviszi tervét.

– Április 30-án Balatonfüreden szeretnék részt venni a félmaratonon, amely 21 kilométer. Ha ez megvan, akkor részben engedek a kísértésnek: a cigi ugyan továbbra is tabu, de majd nemcsak fantáziálok a füstölt kolbászról és a csülökről, hanem meg is eszem. Persze csak mértékkel.