140 milliót bukott Schobert Norbi

Tőzsdei bevezetése óta harmadára esett Schobert Norbi részvényeinek értéke, és Andre Agassi is kifarolt közös üzletükből.
Tőzsdei bevezetése óta harmadára esett Schobert Norbi részvényeinek értéke, és Andre Agassi is kifarolt közös üzletükből.

Mindez azért, mert kirobbant a Buda-Cash brókerbotrány, a részvényesek kilenc hónapig nem tudtak semmit a pénzükről, amikor pedig újra rendelkezhettek felette, azonnal túl is adtak a pakettjeiken, mert megingott a bizalmuk a brókercégekben. Norbi részvényei 990 forintról 360 forint körüli összegre estek, a magánvagyonából 140 millió forintot vesztett az üzletember. Norbi ennek ellenére meglepően nyugodt.

– Olyan ez, mint egy sportsérülés. Az ember edz, előfordul, hogy megcsúszik, olyankor kibicsaklik a bokája. Ki kell hevernie, de folytatja, ha tudja. Mi is dolgozunk tovább szorgalmasan, és a munka meghozza majd az eredményét – mondja derülátóan Norbi. – Már túlvagyok a dolgon, engem inkább az visel meg, hogy ez történhetett egy államilag ellenőrzött céggel – dohog a fitneszguru. – Ami elveszett, annak helye volt, tehát megérezzük a mindennapokban a veszteséget, de szerencsére a cégem növekszik. Nem tárgyias dolgokat, inkább biztonságot veszítettem. Az ember azért dolgozik, hogy az élete és a gyerekei biztonságban legyenek. Terveim voltak, amik most nem valósultak meg emiatt. Agassiékkal közös cégben állapodtam meg, ebből nem lett semmi, de szép csendben építkezünk tovább.