13 év után derült ki a titok: fia szobájában lőtte le magát Zámbó Jimmy

Éjszakánként érezte apja szellemét – állítja Zám­bó Krisztián. Elmondásából kiderült, Jimmy épp az ő gyerekkori szobájában hunyt el. Krisztián-nak még mindig nehéz visszatérnie a családi házba.
Éjszakánként érezte apja szellemét – állítja Zám­bó Krisztián. Elmondásából kiderült, Jimmy épp az ő gyerekkori szobájában hunyt el. Krisztián-nak még mindig nehéz visszatérnie a családi házba.

Sokakat foglalkoztat még a kérdés: vajon hogyan halt meg Zámbó Jimmy? Ugyan tizenhárom év telt el a tragédia óta, de az emberek még mindig felkapják a fejüket, ha a Király utolsó napjának részleteiről hallani. Most kiderült: a fegyver éppen a legidősebb fiú, Zámbó Krisztián szobájában sült el.

A család nem szívesen beszél a múltról, de Krisztián a Borssal kivételt tett, s elmondta, milyen érzések kavarogtak benne, amikor a TV2-n látható Édes élet forgatása miatt újra be kellett sétálnia a csepeli házba.

– A legszebb élményeimet éltem át abban a házban, és azok a pillanatok nagyon hiányoznak. Nem voltam otthon, amikor a tragédia történt, ezért csak a szépre emlékszem – kezdte a fiú. – Bár rég jártam ott, de fontos volt nekem, hogy újra elmenjek, mert a kedvesemnek meg akartam mutatni, hol nőttem fel. Sajnos ő is elvesztette az édesanyját, és szerettem volna, ha egy kicsit belelát az én emlékeimbe, amik édesapámhoz kötnek.

– A forgatás alatt végig a nappaliban maradtam, nem akartam felmenni, mert az én szobámban történt a tragédia, és nem akartam elterelni a figyelmet Zsuzsiról azzal, hogy elérzékenyülök – magyarázta Krisztián.

Tizenhárom éve a család csak úgy beszélt a tragédia helyszínéről, hogy „abban a szobában” – de sosem derült ki, a ház melyik helyiségében hunyt el a legendás énekes. – Nehéz feldolgozni az elvesztését, de úgy gondolom, sikerült. Az viszont biztos, hogy apu hiányát sosem tudom megszokni. A szobát is használtuk utána, nem volt szó arról, hogy ledózeroljuk vagy átalakítjuk.

– Én próbáltam úgy gondolni arra a helyre, hogy apukám ott hagyta el a lelkét. Nem a szobát hibáztatom a tragédia miatt, sőt, úgy éreztem, hogy éjszakánként ott van mellettem apu, éreztem a szellemét. Ugyanezt mondtam a testvéreimnek, akik örökölték utánam a szobát. A saját gyerekeimnek is azt próbálom majd átadni, amit ő adott nekem. Ezért nem akarom elfelejteni a gyerekszobámat és apu emlékét sem.