Celeb

1 napos mesterkurzust hirdettek R. Kárpátival

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2013.08.14.

A Thália Tanoda azt ígérte: egy nap alatt, 3900 forintért megtanítja a szakma mesterfogásait. R. Kárpáti kollégái háborognak, ő maga meg azt mondja, visszaéltek a nevével. Az viszont tény: Facebook-oldalán a tanodát munkahelyeként jelöli meg.

Döbbenten vette egy újonnan induló kurzus hírét a hazai színészszakma. Az internetes hirdetési oldal friss nyári ajánlata így szól: „Most csak 3900 forintért –
valósítsd meg az álmaidat, 1 napos színészképző mesterkurzus felnőtteknek R. Kárpáti Péter vezetésével!”

Az ár igen kedvezményes, mert ez egy kuponoldal, a tanfolyam eredeti ára ki­lencezer forint. A helyszín a Thália Tanoda, a hirdetésből pedig megtudhatjuk azt is, hogy ezen a nettó háromórás képzésen a jelentkezők elsajátíthatják a legkülönbözőbb fortélyokat személyes mentoruktól, R. Kárpáti Pétertől, akinek színészi játéka és szakmai felkészültsége garanciát nyújt arra, hogy a lehető legjobban érezze magát a résztvevő.

A szöveg ezzel a mondattal zárul: „Figyelj, éld át, tanulj és indulj el a színészi pálya rögös útján!” A képzésről tudomást szereztek azok a színészek is, akik éveken át kínkeservesen dolgoztak azért, hogy a színpadon állhassanak, így érthető a megbotránkozásuk is. Csonka András például ezt írta Facebook-oldalára: „Színészkollégák! Ha esetleg lenne továbbképzés 4 órában 5000-ért, jelentkezünk? Bár nincs kedvem ezzel viccelni, mert ez már a rémálom kategória. Mi ez az őrület?”

– Elképesztő ez az egész – mérgelôdött Csonka András. – Olyan, mintha egy-egy előadásunkhoz a nézőknek a jegy mellé adnánk egy diplomát is. Lang Györgyi szerint ez mindennek az alja.  – A véleményem egy szóban: lesújtó. Az pedig külön arcpirító, hogy ezt még le is árazták a ­fe­lére.

Bodrogi Gyula elnézőbb: – Ártani nem árt. De talán jobb, ha az érdeklődő beül egy jó darabra. Attól inkább kedvet kaphat a mesterséghez.  Megkerestük R. Kárpáti Pétert, a tanoda mesterét is, hogy megkérdezzük, mit lehet elsa­játítani a színészmesterségből ennyi idő alatt.

– Már intézkedtem ez ügyben, levetettem a reklámot, ősztől pedig megválok az intézménytől. Én nem tudtam az egészről. Szép reményekkel indult, de ennek vége. Kizárólag olyan helyen oktatok, ahol megvannak a megfelelő feltételek – mondta.

Kerestük a tanoda vezetőségét is, de hiába. Lapunk munkatársa azonban felfedezett egy furcsaságot. Hogy lehet az, hogy R. Kárpáti Péter nem tudott arról, hogy a nevével hirdet egy tanfolyamot az a munkahely, ahol a saját bevallása szerint is dolgozik? Hiszen szerdán még az volt látható a hivatalos Facebook-oldalán a munkahelyei között, hogy – többek között – a Thália Tanoda mestere, színészmesterség-, színpadtechnika-tanár.

Visszahívtuk, mire azt válaszolta: – Én ebben a pillanatban szakítottam meg a munkakapcsolatot a tanodával – mondta R. Kárpáti. – Köszönöm, hogy felhívták a figyelmemet erre a dologra, mivel ritkán látogatom az internetet, nem tudtam róla. Nekem valóban volt egy megállapodásom a tanoda művészeti vezetőjével arról, hogy az arcommal reklámozhatják az iskolát, de ennek a reklámnak a tartalmáról nem tudtam.

Eltűnt a tanoda az internetről

Cikkünk születése idején rövid idôre eltűnt az internetről a Thália Tanoda honlapja. Telefonon pedig senkit sem tudtunk elérni. Így jelen állás szerint képtelenség bárkitől is megkérdezni, mi történik azokkal a befizetésekkel, melyekért a jelentkezők nem kapnak semmit, hiszen R. Kárpáti nem tart előadást. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714007711
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714007711
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160026_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Marozsán Fábián elképesztő bravúrja a Grand Slam-elődöntős ellen + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714007711
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után