Zsuzsa: gúnyt űztek az öcsémből!

Még most sem tudta feldolgozni öccse 1995-ben bekövetkezett halálát Griga Zsuzsanna. A brutális kegyetlenséggel kivégzett magyar üzletember meggyilkolásáról Hollywoodban akcióvígjátékot forgattak.
Még most sem tudta feldolgozni öccse 1995-ben bekövetkezett halálát Griga Zsuzsanna. A brutális kegyetlenséggel kivégzett magyar üzletember meggyilkolásáról Hollywoodban akcióvígjátékot forgattak.

A mai napig elsírja magát Griga Zsuzsanna, ha eszébe jut 18 évvel ezelőtt meggyilkolt öccse. Az Egyesült Államokban élő magyar vállalkozót, Frank Grigát 1995-ben ölte meg Miamiban egy body builderekből álló bűnbanda. Mint arról a Bors január elején beszámolt: Hollywoodban akcióvígjátékot forgattak a brutális történetből, amelynek főszereplője Mark Wahlberg, illetve Dwayne Johnson, a rendezője Michael Bay.

A filmet az ­ame­rikai mozikban április végén, Magyarországon pedig augusztusban mutatják be Izomagyak címmel. – Tavaly nyáron hallottam először a filmről, ugyanis hozzám minden hír eljut, ami Feriről szól. Megkerestem a stúdiót, amelynél mindössze arról érdeklődtem, hogy milyen filmet szeretnének készíteni az öcsém haláláról, de egy nagyon csúnya válaszlevélben egyszerűen lepattintottak, mondván: ­sem­mi közöm hozzá.

– Azután az ­elő­ze­te­sek­nél elszörnyedve láttam, hogy viccet csináltak a gyilkosságból, ­mint­ha azt sugallnák, hogy nyugodtan meg lehetett ölni Ferit – mondta elcsukló hangon Zsuzsanna, aki rendkívül közel állt öccséhez. – Kilencéves voltam, amikor elváltak a szüleink. Négy évvel fiatalabb volt nálam, gyakorlatilag ő volt a családom. Nem féltettem, amikor mindössze húszévesen kiment Amerikába, mert tudtam, milyen nagyszerű ember, és megállja majd a helyét.

– Nem a halálából, az ­éle­té­ből kellene filmet csinálni, hiszen egyszerű magyar fiatalként ment ki az Államokba, ahol utána milliomos lett – tette hozzá az idehaza élő Zsuzsanna. A nő több mint másfél évtizeddel a gyilkosság után csupán egy miami lapnak, illetve a Borsnak adott interjút.

Nem Zsuzsanna egyébként az egyetlen érintett, akit felháborított a mozi: Marc Schiller üzletember – akit korábban szintén elraboltak a testépítők – is úgy nyilatkozott, hogy nevetségesen elferdítik a sztorit. Zsuzsanna egyelőre kivár. Mint mondta: először megnézi a kész filmet, és ha úgy érzi, hogy megsértették öccse emlékét, akkor kész pert indítani a filmstúdió ellen.