Zsebből fizette ki károsultjait a batmobilos

A 40 milliós luxusautót Budapesten rommá törô kanadai üzletember a Batmobil után most egy méregdrága Ferrarival lepte meg magát.
A 40 milliós luxusautót Budapesten rommá törô kanadai üzletember a Batmobil után most egy méregdrága Ferrarival lepte meg magát.

„Alig várom, hogy visszakapjam!” – ezt írta a napokban közösségi oldalára Josh Cartu egy Hungaroringen készült fotója alá, amiben a Batmobilnak keresztelt, együléses luxusautójában, a BAC Monóban ül.

A tavalyi év legfurcsább balesete volt, amikor novemberben a Lánchíd alagútjában a kanadai üzletember balesetet szenvedett a 40 milliós luxusverdával. Az ütközés során két má­sik autó is megsérült, a Batmobil totálkáros lett. Előbb egy rendőrségi telepre került, onnan információink szerint pár napon belül visszakapta a tulajdonos. A poszt pedig arra utal: a sérült négykerekűt az angliai gyárban hozzák rendbe éppen.

Cartu a baleset után egy hirtelen felbukkanó motorosról beszélt, mikor próbálta megmagyarázni, hogyan történt – az amúgy rendszám és papírok nélküli autójával – a baleset. A Bors azonban úgy tudja: a rejtélyes motoros azóta sem került elő. A milliomos playboy minden­esetre nem várt a biztosítóra – papírok híján hiába is tette volna –, inkább zsebből kifizette a baleset további két sérült autójának tulajdonosát.

Úgy tudjuk, szabálysértési el­já­rás indult Cartu ellen, nagy valószínűséggel pénzbüntetéssel megúszhatja az esetet. Kerestük az ügyben a rendőrséget, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság csupán annyit közölt: mivel az ügy vizsgálata még folyamatban van, nem tudnak bővebb felvilágosítást adni. Szintén nem jártunk szerencsével Cartunál: a korábban készségesen nyilatkozó üzletember nem felelt üzenetünkre.

Új kocsicsodát vett magának

Josh Cartu igazi milliomos playboy: nők, utazások és luxusautók veszik körül. Újév napján például leg­újabb szerzeménye, egy Ferrari 458 Speciale fotóját osztotta meg közösségi oldalának 600 ezer rajongójával. Új év, új autó – írta a kép alá. A négykerekű ára használtan is 70 millió forint körül van. Úgy tűnik, idén sem kell gyalog járnia.